Martinique - Le Marin - Farwell weekend.. Snufs..

Thea
Fri 8 Feb 2008 13:12

 

 

Først var tiden inne for å si farvel til Elisabeth og Geir, etter en deilig uke. Vi var heldig med været, og var flinke til utnytte dagene.. ÅÅhh en uke var ille litte, - det går jo så fort.. Men uansett var vi kjempe glad for at de kunne komme, - heller en uke med gode venner enn itte no!!

Slike mennesker som de, blir fort en del av familien når de er ombord. Deltar på det meste, og tar tak i ting som en hverdag består av, - ja, da er det ikke noe problem å være mange i en båt. De kunne bodd her!

 

Tusen takk for alt vi har fått, det var deilig med noen norske matvarer igjen;

Marthe ble kjempe glad for Norwegia, brunosten – smakte utmerket, kaviar – nam nam, leverpostei, har blitt kvelds kos, he he! Freia melkesjokolade, åh det var deilig igjen - gjett om Tobias ble glad!! Truls fikk snus, - da blir han såååå fornøyd. Vi andre er ikke så glad for det, men det unner vi skipperen vår, som gjør en kjempe jobb..:)

Også et nytt flagg, - æsj, det forrige flagget vårt forsvant på havet mellom Tobago Cays og Bequia. Det var synd, for det hadde vært med på hele turen hjemme fra..

Ja, - og ikke minst biografien om Dagfinn Enerly – å det blir en tøff lese opplevelse.

Tusen tusen takk, - vi er kjempe glad i dere.. Ses på Svenskekysten til sommer'n.. Jippi!!

 

 

Etter at vi hadde kjørt Elisabeth og Geir på flyplassen, kjørte vi innom Fort–de- France. Hele februar er det Karneval og konserter på hele øya. Opptogene begynner klokken 17.00 hver dag. Vi fikk med oss en liten smakebit, og det var morsomt å kjenne pulsen i byen på en slik dag..

 

 

Vi kommer tilbake til Le Marin – og der har vi fått mer besøk.. Nå ligger Marelia, MaggyV, og Otium fortøyd til oss også. Nå er vi plutselig fem båter utenpå hverandre… Kult!

Vi har laget en egen norsk øy, - Norwegian Island!! – eller Happy Island… he he

Det ble igjen en kjempe koselig sammenkomst og gleden er alltid stor når vi møtes.

Det ble lange diskusjoner rundt Atlanterhavskryssingen og kvalitetene på båtene.. Det var flere båter som vi ikke synes kvalifiserte seg til et slik overfart, og de fikk fort navnet, - ”yoghurt beger”   Men det er utrolig hva folk dra over med...

 

Søndag dro jentene på bil tur igjen, -

Heidi, May-Bente, Linnea, Amanda, Marthe og jeg..

Vi måtte leie bil i 2 dager pga. at det var stengt på søndag, og da var det umulig å få levert nøkkel! Luke i veggen æ..??

”Ut på tur, aldri sur”

 

 

Vi kjører ut på halv øya med utsikt mot vest og det Karibiske hav..

En av de store turist attraksjonene på denne siden av øya er ”Le Diamant”

Det er utrolig hva man kan lage attraksjoner av - her en stor stein som ligger ute i vannet!!!

Det er visst en stein fra et vulkanutbrudd for mange år tilbake..

 

 

Mandag den 4. februar er det igjen tid for å lette anker og komme seg nord over..

Vi har nå fått bekreftet at Fam. Moe kommer til Cuba i påsken, og da må vi være der.. Juhuuu

Men å ta farvel er alltid trist, og nå var tiden inne til å si goodbye til alle i den norske flåten..

Det er nå kun Smily4 og Thea som stikker nesa mot nord og skal rekke New York i midten av mai.. De fleste andre norske båtene skal dra fra BVI og Tortolla i mai.

Uff, det var trist å si ha det til Marelia! Nå ser vi de ikke før vi er i Europa/England/Amsterdam – på vei hjem, i midten av juni.. Snufs!

 

Vel vel, - Thea seiler videre i ukjent farvann…J