Petite St.Vincent, blir Thea sitt sydligste punkt denne gang...

Thea
Sun 20 Jan 2008 19:21
"12:32.05N 61:29.10W"
 
Dette er litt rart å komme til snuplassen, på en måte!! Her å ikke lenger, - nå er det bare å sette nesen nordover og på en måte hjemover.. Næ, dette var ille rart!! Panama og Stillehavet ligger rett bort i hær, hadde vært tøft og tatt stillehavet også, - men det får bli en annen gang..he he
 
 
Ja, nå er det mye snakk om hjemreisen og planlegger dette fortiden. Hvor, når, hva??
Ja vi har nå kommer frem til at vi seiler til New York, og at Endre og Mathias kommer dit med fly og blir med som mannskap over dammen. Ungene og jeg flyr til London.
Fy søren det blir så kult, - tenk å se opp på frihetsgudinnen fra Thea når vi seiler inn Hudson River, - det blir sjukt stilig...he he
 
Ja, nå har vi lunket rundt i disse paradis øyene i ca 14 dager. Har begynt å bli kjent med lokal befolkningen, er på hils med fler av dem, - det er utrolig fort man får litt til knytting hvis du viser deg mer enn 4 -5 ganger på samme sted..
 
Heidi har brenner for å sjekke forholdene på skoler på mange av de stedene vi er innom. Så her en dag tok hun med seg Amanda, Linnea, Marthe og Tobias på Union Island - Primary School. Det var visst en kjempe opplevelse.
De ble møtt av 100 svarte barn som flokket seg rundt dem, og det kokte rundt bena på de.. Ungene på skolen ville at de "hvite barna" skulle bli med på alle lekene de hadde i skolegården. Det var stafett, gymping og fotball. Ungene i Caribbean og på Union bruker uniformer, - jentene lyseblå skjorter og lange skjørt, - guttene, lyseblå skjorter og shorts. De er så fine, - nydelige unger.. Det jo ikke akkurat lett å springe med de lange skjørtene da, men jentene drar opp skjørtene og legger i vei..he he
 
 
 
 
 
 
De fikk også være med inn i klasserommet, de hadde akkurat lært litt om miljø,- ja det trenger de, for de kjører ikke ikke akkurat den grønne linjen her og fortjener noe svane merke akkurat.. Heidi, brenner skikkelig for tema og drar i vei det foredraget om hva vi tenker om miljø i Norge, stiller spørsmål og har engasjert hele klassen som sitter med store øyne og følger med. En gutt dro frem Atlaset sitt fra sekken og pekte på Norge, han kunne noe ikke de andre i klassen hadde lært, - dette var femte klasse. De fleste hadde ikke hørt eller lært noe om Norge.
Heidi fortalte og skrøt veldig av Norge og hvor flott land vi har, ja - for det blir man veldig stolt av når vi viser bilder fra Norge og ser så fantastisk land vi har.  Vi blir liksom litt rettere i ryggen å kjenner at man er stolt av landet sitt..:)
Hun ga bort en kjempe fin bok med masse bilder fra Norge,  som takk for oss.. De var kjempe fornøyd og synes de hadde lært mye om Norge på den lille timen de fikk være sammen i klasserommet..
Ungene våre var helt i ekstase og synes dette var kjempe spennende, og se hvordan de går på skolen her i Caribbean.
 
 
På veien hjem var det ikke så moro!!  Jentene, - Marthe og Amanda hadde blitt stukket av jordveps og begynte nå å merke at det svidde veldig og var veldig plaget av det.. Så de ville fort hjem og få litt middel for "dritten" umiddelbart!!  Så er det jo løse dyr overalt her, ja noen er bindt. Å gudskjelov for det, for Tobias ble stanget ned av en Geit!!!! Ja det er mulig!! Å den var visst SINNA!! Stakkars vennen æ, - han bare sto å plukket noen korker på bakken og var i sin egen verden. Så kom Geita og stanget skikkelig i gutten, han ble visst liggende og ble stanget igjen.. Heidi var ikke der akkurat da, så han fikk ikke hjelp med det samme! Jenten turte jo ikke å gå inn til den farlige Geita!! Marthe og de andre jentene skrek.. så kom det visst en mann og hjalp han!! Å kjeftet veldig på den dama som hadde den Geita helt ved veien og at den oppførte seg som en "Okse!!" Ja, stakkar Tobias han synes han oppførte seg som en "Okse" og var skikkelig betutta da vi hentet han.. "Mamma, - jeg fikk skikkelig bank jeg mamma!!!"  Uff, den gutten er uhelig å da, - men sånn er det! "Gærne katter, - får revet skinn!!!"
 
 
Det gikk nå rykter om at både den ene og andre norske båten nå nærmet seg Union Island, å så morro! Ja, nå må vi ha Beach Party, snakket vi om vi som allerede var i bukta..
Smily 4 og vi hadde akkurat kommet fra Chatham Bay, og hatt en super grill aften på stranda. Det er "Shark Attack" som driver å kokkelere med Dorado og Lobster. Spisestedet var det mest simpleste av det simpleste du kan tenke deg. Det meste var vel bygdt opp av driv ved og krakkene var skjeve og høye.. Til og med jeg satt og dinglet med beina..he he  
Men for en mat, vi satt alle ni rundt bordet,  - store og små skrek etter mer mat, - nam nam.. Ja, men takke meg til et primitivt sted, å god mat, - enn pent sted og dårlig mat!! Alle var enig om at det var en perfekt kveld.
 
 
Vi hadde vært på land og fått tak i kammeraten vår - Alfi.. Jo, da det var i orden, - de skulle kokkelere til 25 store og 6 små.
 
18 januar seiler vi tilbake til Chatham Bay, det er ikke lange turen, ca. 1 time på den andre siden av Union.  
Her ligger det allerede noen båter og vi er klare for å treffe; Sol, Harmonia, MaggyV, Tu Can Tango, Marelia, Smily4 og Uredd.
Det er stor gjennsynsglede, og vi har en kjempe hyggelig kveld.. Så blir nok en kveld med mye sang og musikk.. Det var flere kandidater til Idol der, - synes det ble veldig mange av de ut over kvelden.. he he
Ungene koste seg med hverandre og hadde film i båten utover kvelden...  
 
  
 
Nå drar vi hver vår vei og Thea er nå klare for å sette nesen nordover for å ta imot Elisabeth og Geir på Martinique den 26 januar.  Vi gleder oss... Ship o' hoi  :)
 
Her kommer noen deilige bilder fra Tobago Cays...:)
 
 
 
 
 
 
 
So Long - Over og ut fra Thea :)