Første møte med Puerto Rico - Fajardo

Thea
Mon 3 Mar 2008 19:53
"18:20.20N 65:37.38W"
 
Etter en deilig seilas på 40NM fra St.Thomas, ankommer vi Puerto Rico som er US og 100% Amerikansk men snakker spansk..
 
 
Her var vi jagge de to eneste gjestebåtene som lå på svai, - Gud, - så forlatt sted! Så ikke et menneske der nesten vi.!
Men det skal visst bo like mange mennesker her som i fedrelandet Norge.. Tenk det æ, da kan de ikke ha mye space rundt seg, må jo være veldig sosiale folk da!!
Akkurat som vi skulle laget en øy av Mandal - Bergen - Trondheim - Mandal. Denne øya er omtrent like stor som det.. Hvis vi hadde plassert alle folka i Norge på en slik øy..
JA, da skulle vi bare ha vært Bergensere og Trøndere da!? - nei , det hadde ikke gått det.. he he
 
Alltid før Customs på et nytt sted, bruser det litt extra i blodet på gutta..
Vet jo aldri hva som møter de, eller hva de kommer utfor..?? Men bank i bordet dette har gått utrolig bra, og det er bare og bukke og nikke å være bli, - for ellers så er de ikke seine med bøter og tull og tøys!!! Det er vår plikt og VITE, ikke TRO!!!
Her forteller Finn Bostad /Smily4 om denne innsjekkingen..  -->
 
... Truls og jeg tok dinghy'n og kjørte inn i håp om å rekke tollen før den stengte. Kl. 1640 var vi fremme ved en staselig bygning ved kaien.
 
I forværelset ble vi møtt av en bevepnet Toll-Babe som sjekket at ikke vi også var bevepnet (hadde hun vist meg sin, skulle jeg vist henne min..), og slapp oss inn i det aller helligste. Vel inne åpenbarte det seg en myndig, bistert utseende dame med like stor gunn'er som skjønnheten utenfor. Min første tanke var "Gud hjelpe oss, den var stor, håper hun ikke har PMS..". Det skulle vise seg at vår medfødte norske viking-sjarme gjorde underverker med eventuelle voldelige tilbøyeligheter latent i Ms. Officer of Homeland Security. Hun viste seg å være i strålende humør, og godtok tilogmed å jobbe 1/2 time overtid for å få sjekket oss inn, og gitt oss våre cruising permits.
Nå er vi i besittelse av tillatelse til å cruise i USA sine farvann ubegrenset i 1 år! Fantastisk. Og alt dette for usle 37$ og noen velvalgte komplimenter..
Du store min hvor feil jeg tidligere har tatt med hensyn til tolleres psykotiske trekk.
  
 
Vi fant et ankringsplass rett utenfor en øy, med to store betong blokker - som ikke passet inn i det hele tatt.. Vannet hadde virkelig forandret seg, her var det brun gjørme farge på vannet, så morgen badet uteble.. Men Truls hadde hørt at det var blitt sunt og lurte da veldig på om han skulle ta sitt helse - gjørme bad - men det ble visst bare med tanken! Dette stedet må vi finne mer ut av..:)