På vei til Bermuda

Seafarer
Sun 5 Apr 2009 20:16

Distanse siste døgn: 149 nm

Distanse siden start: 440 nm

Distanse til Bermuda: 566 nm

Snittfart siste døgn: ca.6,2 knop.

Snittfart siden start: ca. 6,1 knop

Vind siste døgn: 5-10 Knop NE-E.

Bølger siste døgn: 0,5 m.

Kurs kl.12.00: 034o

Middag: Skinke og brokkoli grateng

 

Nok et flott døgn er forbi. Vi har sol har skyfri himmel, nesten helt flatt hav, og passe med vind.  Vi går på en skarp kryss, men pga det rolige havet og litte vind er det veldig behagelig ombord. Det er så rolig at vi kunne sove med luken foran oppe i natt, og det er ikke vanlig.

 

Vi seiler nå langs kanten av Sargassohavet. Her er det masse sjøgress som ligger og flyter i overflaten. De ligger i lange remser. Kan virke som om det er havstrømmen og bølgene som legger de slik. Dette vikler seg inn i strømgeneratoren som vi har hengende bak båten. Denne må opp flere ganger i døgnet og rengjøres. Det høres kanskje ut som om detter er en kjempe jobb, men det er det ikke.

 

I morges fant vi restene av fenalåret vi spiste under midtvintersblotet som vi hadde på BVI. Dette var blitt ganske muggent så vi fant at vi skal prøve å lokke til oss hai med det. Vi er nå i ett område hvor det finnes mange typer hai, og med litt flaks kommer de snuser på det norske fenalåret. Det har de nok ikke smakt før. Det har nå hengt bar båten i nesten to timer, men det har foreløpig ikke dukket opp noen som er interessert. Oppdatering følger i morgen.

 

Til neste gang

Seafarer out