Atlanterhavet

Seafarer
Sun 7 Dec 2008 14:05
Distanse siste døgn: 119 nm

Distanse siden start: 1660 nm

Distanse til St. Lucia: 1108 nm

Snittfart siste døgn: 4,9 knop.

Snittfart siden start: 4,94 knop

Vind siste døgn: 4-19 knop N til E, endret til W på morgenen i dag.

Bølger siste døgn: 0,5m- 1,5m.

Kurs kl.12.00: 235o

Middag: Chicken Tikka Masala m/ris.

 

Vi nærmer oss målet sakte men sikkert. Det går ikke unna, og på kartet er vi fortsatt midt utpå Atlantern. Det er vanskelig å si hva vi håper på av vær. Mer vind betyr mindre komfor på båten, men vi kommer fortere fram. Vinden slik den er nå gjør livet ombord ganske enkelt behagelig. Å ligge på dekk i stekende sol og lese en god bok, for så å skylle en bøtte 32 grader varmt vann over hodet føles godt. Det er klart vi er ganske klare for å komme på land, men hadde det vært noe annet en Karibien som lå og ventet, skulle vi nok klart en uke til på sjøen. Temperaturen, som stort sett bare er deilig, kan noen ganger gå over til det ubehagelig varmt. Da tenker jeg på lugarene om natten, når to stykker ligger i det lille rommet å prøver å sove mens tempraturen og luftfuktigheten kan sammenlignes med en gammel badstue. Den samme tempreaturen får vi inne når det regner, og alle luker må lukkes. Det er mulig vi får investere i noen vifter når vi kommer til St.Lucia.

All drikken ombord er nå kald etter at vi gjorde om fryseren til kjøleskap igjen. Det er deilig å kunne ta seg en kald øl når det passer, eller kunne drikke kaldt vann isteden for varmt.

 

Det begynner å minske på antall meldinger som piper inn på satelittelefonen vår... Oppfordrer alle til å skrive noen ord! Ellers går det an å skrive mail som noen gjør. 

 

Seafarer out.