Atlanterhavet

Seafarer
Sat 29 Nov 2008 12:00

Distanse siste døgn: 163 nm

Distanse siden start: 726 nm

Distanse til St. Lucia: 2086 nm

Snittfart siste døgn: 6,8 knop.

Snittfart siden start: 5,0 knop

Vind siste døgn: 15-22 knop E-SE.

Bølger siste døgn: 1m- 2m.

Kurs kl.12.00: 252o

Middag: Mexicansk gryte

 

 

Hei alle sammen

Dagen går fort her på sjøen selv om vi ikke gjør noen ting. Vi skjønner ikke hva vi bruker tiden til. Sikkert soving spising lesing og fisking.  Etter den fine doradoen vi fikk på kroken tidligere i uken har vi hatt snøre ute stort sett hele tiden, i går fikk vi napp to ganger. Da vi sveivet inn senere på dagen viste det seg at fisken hadde rappa kroken men lot resten av sluken sitte igjen. Vi fikk besøk av en delfin flokk for andre gang. Nå har vi for første gang denne turen satt nesa mot St. Lucia, etter å ha jaktet på passaten som blåser over Atlanteren fra vest Afrika og rett til kariben. Her sitter vi og tenker på at nå er det endelig helg, uten at vi har den helt store helgefølelsen.

I morges fant vi den først flyvefisk på dekk, men før vi andre hadde rukket å få se på den hadde Døvle kastet den over bord. Han mente det ikke var så spennende.

Det siste døgnet har det vært fin vind og vi har lagt mange nautiske mil bak oss. 163 nm siste døgnet er nok en ny rekord for denne overfarten. Det hjelper også på stemningen om bord at det går framover. Stemningen var ikke like god de døgnene vi gjorde 80-90 nm.

Været her er godt og varmt, men litt for mange skyer på himmelen som ødelegger for solen. Havtemperaturen er kommet opp i 29,2 garder, men det bølger for mye til at vi kan bade så vi får bruke bøttemetoden. Kanskje på tide med en vask igjen.

Takk til alle som har sendt oss mail. De blir godt mottatt.

Seafarer