På vei til Bermuda

Seafarer
Sun 5 Apr 2009 20:16

Distanse siste døgn: 150 nm

Distanse siden start: 703 nm

Distanse til Bermuda: 307 nm

Snittfart siste døgn: ca.6 knop.

Snittfart siden start: ca. 5,75 knop

Vind siste døgn: 10 Knop NE-E.

Bølger siste døgn: 0,5m - 1m.

Kurs kl.12.00: 042o

Middag: Kylling i karrisaus

 

Det siste døgnet har vært litt mer strevsomt om bord. Komforten har ikke vært 100 % slik den har vært siden vi dro fra Santiago de Cuba. Det syns vi alle er litt kjipt, men det er allikevel en pluss side. Det siste døgnet gjorde vi 150 nm noe vi kan være godt fornøyde med. Natt til i dag var ikke så verst komfortmessig og det ble mye søvn under nattevaktene.  Nattevaktsrutinene på dette legget har ikke vært identisk med tidligere strekk. De siste fem nettene har vi ikke rullert vakt partner etter endt skiftrotasjon. I stedet delte vi natten i to fra 21 til 09 og har tatt seks timers skift, Fredrik og Døvle vært et fast vakt par og Tor Henrik og Nikolai var det andre. På denne måten blir det mindre forandringer i søvnrutinene og alle som har første vakt er utvilt til de skal på kl 21. Har du førstevakt tar du oppvasken og de to andre lager middag.

 

Ellers har det siste døgnet inneholdt vår første Bermudatriangel-regnbyger (passerende), skip på radaren og en stor flyvefisk på dekk. Den lå på styrbord salongvindu og smilte ned til oss. Det ene øyet til denne fisken lå 1,5 meter lenger akterut, ved slørgangen.

 

I natt rundet Seafarer 10.000 nautiske mil på loggen, turen vår er ca 8 300 av dem. Og for noen dager siden rundet vi 1000 motortimer. Vi er tydeligvis på langtur.

 

Ellers krever nettene flere klesplagg enn tidligere, et faktum ingen ser på med glede, Vanntemperaturen er helt nede i 24,8 o så det blir nok ikke så mye mer bading på oss (dette er ingen spøk, vi er altfor bortskjemte på badevann).

 

 

Til neste gang

Seafarer out