Atlanterhavet

Seafarer
Tue 25 Nov 2008 11:58

Distanse siste døgn: 100 nm

Distanse siden start: 227 nm

Distanse til St. Lucia: 2587 nm

Snittfart siste døgn: 4,2 knop.

Snittfart siden start: 4,7 knop

Vind siste døgn: 7-12knop N-E.

Bølger siste døgn: 1 m.

Kurs kl.12.00: 230o

 

Da er nok et døgn gått og vi koser oss ombord. Det går i et ganske bedagelig tempo. Vi leser litt, spiser litt og sover litt. Båten seiler stort sett seg selv. Det eneste vi har gjort det siste døgnet er en jibb. Det vil si at vi flytter seilene fra en side og over på den andre. Ikke en veldig slitsom arbeidsdag for 6 mann altså.

 

Vi har laget et vaktsystem ombord med to mann på vakt i fire timer mellom 20.00 og 08.00. Vi har bestemt oss for at alle skal få være på vakt med alle så vi har laget dette systemet.

Et lag har vakt 20.00 til 24.00 første natt, 24.00 til 04.00 (hundevakta) neste kveld, og 04.00 til 08.00 tredje kveld. Deretter bytter vi vaktlag.

 

Nattevaktene er flotte. Det er helt stille. Man hører bare vinden og båten. Det er nesten helt mørtkt og en flott stjerehimmel og masse stjerneskudd. Selv om vi er to på vakt blir det ikke så mye prating. Mest speiding utover havet fortapt egene tanker.

 

I morges skjedde det saker og ting. Vi har fått fisk. En dorado på ca. 5-6 kg. og 91 cm lang. (Vi har ikke fiskevekt, men vi har tommestokk) Fisken var nesten ombord, men så mistet vi den. Vi slapp ut snøre igjen og dum som den er biter den på en gang til 20 sek senere. Det ble en lang og hard kamp og til slutt fikk vi den ombord. Vi har hørt at den mest effektive måten å ta livet av en fisk uten for mye gris er og helle sprit i gjeldene. Fiskens siste drink ble Highland Clan special reserve skotch whisky. Det tok knekken på den. (Den tok knekken på Georg også) Nikolai og Erling har renset den og vi gleder oss til dorado til lunch.

 

Det var det for denne gang. Vi setter veldig pris på mail. Vi henter disse to ganger i døgnet så det er bare å sende. Adressen er seafarer {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com.

Kos dere hjemme i Norge. Her er det sol, 30 grader på dekk, og 24,8 i vannet.

 

Seafarer out