Atlanterhavet

Seafarer
Thu 4 Dec 2008 14:42

Distanse siste døgn: 144 nm

Distanse siden start: 1404 nm

Distanse til St. Lucia: 1470 nm

Snittfart siste døgn: 6,0 knop.

Snittfart siden start: 5,31 knop

Vind siste døgn: 10-50 knop Fra alle retninger

Bølger siste døgn: 1,5m- 3,0m.

Kurs kl.12.00: 273o

Middag: Kyllingfilet med pasta gorgonzolasaus og tomat og løk salat

 

Hei igjen.

 

Det siste døgnet har det skjedd saker og ting.

Erling har fått to fisk. Begge var så små at vi ikke tok oss bryet med å rense de. De ble sluppet ut igjen.

Skipperen har klippet seg. Siden vi bare er halvveis foreslo deler av mannskapet at han bare skulle ta halve sveisen. Som sagt så gjort. Resultatet ble kort i nakken og ved ørene, og lang på toppen. Ser ut som en blanding av en palme og en ananas. Resten blir nok tatt før vi kommer til St. Lucia.

 

Ellers tok nesten samtlige bøtte vask i går. Da sitter vi på lemmen bak og vasker oss ved hjelp av en bøtte. Derav navnet. Vannet holder for tiden 31,6 grader. Nå lukter vi godt igjen.

Nikolai lagde deilig middag i går.  

 

I morges våknet vi opp til noen mørke skyer på horisonten. De kom stadig nærmere og det ble slått fast at de kom til å treffe oss, så her var det bare og reve. Alt ble gjort klart og vi satt og ventet. Så kom det. Det begynt å blåse og regne. Vinden økte og økte og til slutt målte vi 50 knop i kastene. Det er det samme som full storm. Og det regnet noe voldsomt. Det var som å stå i en dårlig sparedusj. Vi så nesten ikke baugen av båten på det verste. Og midt oppe i alt dette dukker det opp en båt 100 meter ved siden av oss.

Nå har vi seilt e uke nesten uten å se båter, og når blir storm dukker det opp en rett ved siden av oss. Typisk. Dette været varer ca. en time og så slutter å regne og vinden løyet. Nå er det tilbake til normalt igjen, men vinden har gjort av sjøen har bygget litt opp og kommer fra siden istedenfor bakfra. Nå ruller det ganske godt inne i båten.

 

Senere i dag er vi halvveis på overfarten. Det skal feires hvis bølgene blir litt mindre.

Alle koser seg fortsatt.

 

Seafarer out.