Atlanterhavet

Seafarer
Thu 11 Dec 2008 15:35

Distanse siste døgn: 155 nm

Distanse siden start: 2216 nm

Distanse til St. Lucia: 510 nm

Snittfart siste døgn: 6,45 knop.

Snittfart siden start: 5,13 knop

Vind siste døgn: 10-25 knop NE

Bølger siste døgn: 1,5m- 3m.

Kurs kl.12.00: 263o

Middag: Hjemmelaget pizza og rødvin.

 

I dag kommer oppdateringene litt senere enn vanlig pga av dataproblemer. Nå er vi oppe og går igjen.

 

Nok et døgn med mange tilbakelagte mil er forbi. Nå begynner alle å bli klare for å komme frem. Skal bli deilig med en seng som står stille, et gulv som står stille og ikke minst en kjøkkenbenk som er i vater. De siste dagene har det ikke gått an å sette noe fra seg på kjøkkenbenken uten at det suser av gårde og havner under komfyren.

 

Etter som der var den store fiskedagen i går ble utstyret noe modifisert. Vi ble litt inspirert av en norsk båt som fikk en barrakuda på en krok pyntet med det samiske flagget. Vi tok frem den store fiskesluken på 20 cm og festet på loddet fra pilkesnøret for å få en til å gå litt dypere i vannet. Til slutt pyntet vi det hele med en oppkuttet hvit og blå kjøkkenklut. Dette måtte vi få napp på! Vi slag ut snøre og satte oss ned og ventet i spenning. Det tok ikke lang tid før linen på snella begynte å løpe ut. Dette hørtes ut som en skikkelig storing. Det var tungt å sveive inn snøret i starten, men det ble gradvis enklere. Dette var mystisk. Når vi endelig fikk fangsten om bord så vi at det ikke var noe annet enn en kjempefloke av snøre, kroker, blylodd og kjøkkenkluter. Dette var tydelig vis IKKE måten å fange storfisken på. Pappa og Erling brukte et kvarter på å løse opp floken og etter dette ble den vanlige, kjedelige litte blekkspruten satt på igjen. Vi har ennå ikke fått fisk.

 

I går oppdaget vi også at vi hadde et nytt spill om bord. Yatzy. Det ble spilt flere runder på dørken i cockpiten. Bordet er uegnet for det står selvfølgelig på skrå. Det viste seg at Nikolai er den store yatzykongen, til tross for at skipperen gjorde så godt han kunne.

 

Dette var alt for i dag

Seafarer out