På vei til Azorene

Seafarer
Mon 20 Apr 2009 17:48

Distanse siste døgn: 150 nm

Distanse siden start: 1340 nm

Distanse til Azorene: 506 nm

Snittfart siste døgn: ca.6,25 knop.

Snittfart siden start: ca. 6,2 knop

Vind siste døgn: 10-25 Knop S-SW.

Bølger siste døgn: 1m-2m.                                           

Kurs kl.12.00: 074o

Middag: Skinke og brokkoli grateng.

 

I går var nok en rolig dag, med passe vind og lite regn. Det var nok en gang mulig å ligge ute å lese. Det var deilig å få litt hvile og lade batteriene. Det høres kanskje litt har ut at vi har behov for det vi som ikke gjør noen ting, men faktum er at det er ganske slitsomt når alt gynger hele tiden. Bare det å gå på do blir et kjempe prosjekt.

Det ble også tid til en episode til av Gossip Girl.

 

I løpet av natten blåste det litt opp igjen, og regnbygene kom på rekke og rad. Nå titter solen så vidt frem og det blåser rund 20 knop.

I går fylte vi 150 liter diesel fra kannene over på tanken. Da var tanken ca. kvart. Vi har fortsatt 120 liter igjen på kanner, så vi har nok drivstoff.

Vi rundet også 10.000 nm seilt siden vi dro fra Norge. Det ble feiret på en flaske sur cubansk rødvin.

 

I dag har vi stilt skipsklokken 2 timer frem. Dette for at klokken og solen skal stemme litt bedre overens. Det betyr at vi nå er 3 timer bak dere hjemme i Norge. Klokken skal stilles ytterligere 2 timer frem når vi kommer til Azorene.

 

Det er nå 506 nm igjen, og det kan se ut som om vi kommer frem sent torsdag eller tidlig fredag. Det er meldt god seilevind de neste dagene. Det skal bli godt. Vi drømmer om dusj og McDonalds. Bli spendende å se om Horta kan by på det.

 

 

Hilsen Seafarer