30:04.09,"43:07.700N 025:01.095W

Seafarer
Thu 30 Apr 2009 13:52

Distanse siste døgn: 181 nm (På ca. 21 timer.)

Distanse siden start: 334nm

Distanse til Azorene: Falmouth 919 nm

Snittfart siste døgn: ca.7,54 knop.

Snittfart siden start: ca. 7,59 knop

Vind siste døgn: 10-30 Knop SW til W.

Bølger siste døgn: 1 m-3 m.                                      

Kurs kl.12.00: 032o

Middag: Kylling wok.

 

Nå pløyer vi morild i en heidundranes fart. Vi har bølger og vind i ryggen, og både båten og vi ombord koser oss.

Etter over 10 000 nautiske mil uten noen særlig tap av gjenstander i sjøen, klarte vi nå på en vakt å miste en I-pod og en lue over bord. Vi kan ikke engang skylde på mye sjø.

I løpet av nattetimene har et portugisisk krigsskip klart å innta dekket på Seafarer. Den er ikke stor, men vi har latt den ligge i solsteken til nå. Ja du leste riktig. Det er sol, og vi blir solbrente på nesen med glede. Vi merker også at dagene blir lengre, noe som er frynsegodet med å seile nordover.

 

Ellers er det ikke de store hendelsene å skrive om. Ååå, jo forresten…

Doen fremst i båten, altså doen til Fredrik og Nikolai, er tett. Etter et lengre do besøk var det en fortvilet kaptein som måtte medgjelde at tanken ikke var å tømme. Det piplet septik ut av tanken, og doen rant nesten over. Etter mye prøving frem og tilbake, ga de til slutt opp å få tømt tanken. Løsningen ble å øse doen tom med et Cola beger over i vasken. Da doen var tom og tanken ikke lakk lenger ble doen sperret av i avvente på en større inspeksjon når vi kommer til England. Dette betyr at Tor og Espen mot sin vilje må dele doen sin med el. capitan og hans yngre bror.    

 

Hilsen Seafarer i medvind.