På vei til Azorene

Seafarer
Sun 19 Apr 2009 18:30

Distanse siste døgn: 148 nm

Distanse siden start: 1190 nm

Distanse til Azorene: 643 nm

Snittfart siste døgn: ca.6,1 knop.

Snittfart siden start: ca. 6,2 knop

Vind siste døgn: 3-25 Knop W-SW.

Bølger siste døgn: 1m-4m.                                        

Kurs kl.12.00: 070o

Middag: Kylling Wok

 

Nå kan alle engstelige mødre senke skuldrene. Etter en lang og god natt søvn kan forfatter skrive at det nå endelig er rolig sjø og lite vind. Det gynger sikkert nok til at enkelte landkrabber fra Norge hadde hengt over ripa, men for det staute Seafarer mannskapet føles det som en dag i badekaret.

 

I går feiret vi Nikolitos bursdag med brask og bram. I gaver fikk han mye god litteratur, samt noen søtsaker han kan nyte underveis. Ellers så ble det nybakte kanel i svingene (kanelboller) og en episode med Gossip Girl på PC-en. En vellykket dag!

Nattevaktene ble også mye bedre. Varmere luft, tørre puter og intet regn gjorde at komforten steg betraktelig. Det er ikke så stas å sitte og fryse i hjørnet under kalesjen uten puter i ni timer i strekk.

 

Hva mer kan vi si… Skapene er fortsatt fulle av sjokolade, kjeks og potetgull. Vi har drikke så det rekker og vel så det. Når vi nærmer oss Asorene har vi sikkert vann nok til å ta en dusj hver. Vi har også mest sannsynlig mat nok til å overleve hele veien hjem til Norge.

Ting er på stell, og i dag en gang, runder vi 10 000 seilte nautiske mil siden vi forlot Norge.

Skal se om det ikke blir en liten flaske rødvin eller to som feiring for det i kveld.

 

Takk for mange fine mail og meldinger! Fortsett med det…

 

Seafarer