På vei til Azorene

Seafarer
Mon 13 Apr 2009 17:30
Distanse siste døgn: 151 nm

Distanse siden start: 297 nm

Distanse til Azorene: 1499 nm

Snittfart siste døgn: ca.6,3 knop.

Snittfart siden start: ca. 6,75 knop

Vind siste døgn: 10-50 Knop  W.

Bølger siste døgn: 2m - 5m.

Kurs kl.12.00: 072o

Middag: Italiensk gryte

 

Å hei hvor det går!

Andre døgnet på sjøen er unnagjort, og det har vært et døgn med mye skiftende vær og lite søvn. 

Satelittelefonen tok nesten kvelden i går. Vi hadde litt tordenvær på formiddagen, og av den grunn ble telefonen sammen med den håndholdte GPS`en lagt inn i ovnen.

Da Espen våknet opp senere på kvelden og skulle til å lage dagens middag, var han ikke informert om dette, og ovnen ble brukt til å riste noen brødskiver.

Det resulterte i en nesten katastrofe, men den eneste skade skjedd var litt svidd plastikk, heldigvis!

Ellers har døgnet bestått i å ha vakt eller å prøve å få seg litt søvn. Søvn har det blitt dårlig med på de fleste. Klokken to på dagen i går hadde Nikolai og Espen akkurat gått av vakt og var godt under dynen da de blir ropt opp på dekk igjen. Et vindkast på 52 knop hadde satt ting i sving der oppe. Samtidig som Fred og Tor skulle reve genoaen, skrudde autopiloten seg av, og festet på takkalosjen løsnet. Kun iført boxer og redningsvest ble Espen og Nikolai raskt satt i arbeid. Etter noen minutter i vind og regn var situasjonen under kontroll, og freden spredte seg igjen over Seafarer. Det ble en lang dagsvakt for Tor og Fred, men de fikk i hvert fall se noen portugisiske krigsskip som lå og fløt i overflaten.  

Da nattevaktene tok til hadde vinden roet seg. 

I dag er det Tor Henrik sin bursdag, og hittil har den blitt feiret med kakao og ostesmørbrød til frokost, samt noen gaver fra Seafarer. Gavene bestod i ett påskeegg, et fotoblad samt en ”JUST FOR MEN. Brush-in color gel, mustache, beard & sideburns” Vi håper han ble fornøyd! Er han heldig blir det kanskje en kake på han i kveld også.

 

På gjensyn, Seafarer...