På vei til Azorene

Seafarer
Sun 12 Apr 2009 17:05

Distanse siste døgn: 146 nm

Distanse siden start: 146 nm

Distanse til Azorene: 1643 nm

Snittfart siste døgn: ca.7,3 knop.

Snittfart siden start: ca. 7,3 knop

Vind siste døgn: 15-35 Knop S-SW.

Bølger siste døgn: 2m - 4m.

Kurs kl.12.00: 052o

Middag: Hamburgere

 

Da er vi på vei over dammen igjen. Vi startet med en litt annerledes følelsen nå enn da vi startet på ARCen i november. Da hadde vi brukt nesten 3 uker til og forbrede oss, mens nå har vi brukt 4 dager på å slappe av og handle mat. Nå er vi i hvert fall på vei og har en del mer erfaring enn forrige gang.

De siste forberedelsen var blant annet fyllyng av vann og diesel, sjekking av de siste værmeldingene, samt telefoner hjem til Norge.

 

Værmeldingene sier at det skal blåse ganske godt i starten, men at i etter hvert kommer inn i stillebelte som ligger midt i Atlantern og mot Azorene. Vi har kjøpt inn flere kanner med diesel så nå har vi 210 liter på tanken og 270 på kanner. Dette skal få oss gjennom de rolige partiene.

Det siste døgnet har det blåst veldig godt, og vi suser av gårde. På vakten i natt gjorde vi stadig vekk 9,5 knop før vi bestemte oss for å reve. Sjøen har bygget seg opp litt så der er en del gynging i båten, men vi koser oss.

 

På vei ut fra St. George på Bermuda snakket vi om at det hadde vært morsomt og se hval på overfarten. Det har vi ikke sett så mye av. Det har ikke gått mer enn fem min før Tor ser en hval komme hoppene ut av vannet 200 m bak båten. Dette gjør den flere ganger og vi får alle sett det. Fascinerende og se ett så stort dyr hoppe så høyt å lande med et kjempeplask i vannet.

 

Satellitt telefonen er på mellom 1700 og 1900 norsk tid hver dag. Bare å sende meldinger.

 

Hilsen Seafarer