På vei til Bermuda

Seafarer
Sun 29 Mar 2009 15:49

Distanse siste døgn: 124 nm

Distanse siden start: 124 nm

Distanse til Bermuda: 864 nm

Snittfart siste døgn: ca.5,4 knop.

Snittfart siden start: ca. 5,4 knop

Vind siste døgn: 5-15 Knop N.E.

Bølger siste døgn: 1-2 m.

Kurs kl.10.00: 033o

Middag: Pastasalat med kylling uten salat

 

Da er Seafarer på bølgen den blå igjen. Etter tre flotte og innholdsrike uker på Cuba har vi nå satt kursen mot Bermuda.(Reisebrev fra Cuba kommer på Bermuda) Vi føler nå at vi har begynt på hjemveien. Der er litt over 4000 nm i luftlinje og kommer til å ta som ca. 2 måneder. Så det blir mye seiling fremover. Men det skjer ting på sjøen også.

 

I går dro vi fra Santiago de Cuba der båten har ligget de siste 3 ukene mens vi har reist som backpackere på land. Vi satte kursen østover langs sørsiden av øya. Her ligger som dere sikkert vet Guantanamo Bay. På kartet vårt er det merket av et stort forbudt område rundt basen, og hadde satt kursen utenfor denne. Det var på tide med vaktbytte og skipperen gikk ned for å se på en film mens Nic og Tor gikk ut for og følge med. Halvveis ut i filmen kommer Nic med og sier at det er en båt på vei ut mot oss samtidig som det kommer fra VHFen. ”Unidentified sailing vessel this is The US Navel Base Guantanamo Bay” Det viser seg at vi er kommet godt innenfor det forbudte området og de har sendt ut en patruljebåt for å sjekke hvem inntrengerne er. Dette var en liten båt på 25 fot, men tro ikke derfor at den var ubevæpnet av den grunn. Den hadde tre store maskinkanoner på stativ, og to av dem var rettet mot oss. De var utstyrt med full GRU og hjelm og kontaktet oss med ropert samtidig som basen kalte på VHFen. De kommer opp på siden av oss og forteller at vi er i forbudt område. De lurer på om vi har våpen, radar og radio om bord, og vi svare nei på det første og ja til på to siste. Så ser de på flagget vårt og spør ” Are you form England?” Vi forklarer at vi er fra Norge og beklager at vi har forvillet oss inn på forbudt område. De tar masse bilder av oss, og etter litt frem og tilbake sier de at vi må legge om kursen 90 grader og at de skal eskortere oss ut av det forbudte området. Til å begynne med gikk de veldig nærme, men la seg etter hvert lenger unna. De holdt følge med oss nesten en time til vi har godt i lovlig sjø.

Nå har nok Seafarer havnet på listen over mulige terrorfartøy.

 

Det er godt og være på sjøen igjen og her regner vi med å være i en uke til. Satelitttelefonen vil være på mellom 1800 og 2000 norsk til. veldig stas med medldinger og mail

Ny oppdatering i morgen

 

Hilsen Seafarer.