Atlanterhavet

Seafarer
Fri 12 Dec 2008 13:02

Distanse siste døgn: 168 nm

Distanse siden start: 2384 nm

Distanse til St. Lucia: 350 nm

Snittfart siste døgn: 7,00 knop.

Snittfart siden start: 5,25 knop

Vind siste døgn: 15-20 knop NE

Bølger siste døgn: 2m- 3m.

Kurs kl.12.00: 275o

Middag: Hjemmelaget pizza og rødvin for andre dag på rad.

 

Til Atlanterhavet å være har det siste døgnet hvert ganske så eventfullt. Vi hadde kontakt med en annen seilebåt på VHFen, hvor vi sammenlignet kurs og båtfart med deres båttype. Senere på dagen krysset et stort bulklasteskip ikke mer enn en halv nautisk mil foran oss. Skip som det har vi ikke sett på nesten 3 uker. Skipet var kinesisk og kom fra Venezuela.

 

Til middag i går valgte vi å lage hjemmelagd pizza istedenfor de kjedlige hermetiske kjøttbollene. Så Espen ordnet deig ved å lage pizzabunn av en ”brød-på-1-2-3-pose”.

 

På grunn av at vi stadig forflytter oss vestover og det uten å stille klokken kommer soloppgangene stadig senere. Vi har kompensert dette ved å forflytte nattevaktene fra 22.00 til 10.00. (Vi startet med 20.00 til 08.00). Wiskey-vakten (skåler solen velkommen ved soloppgang)til Erling og Nikolai begynte derfor i natt kl 06.00. 3 min før Fredrik kom inn i forpiggen for å vekke Nikolai hadde Nikolai våknet og kjent en våt flekk i lakenet med albuen. Han tenkte vann hadde kommet inn gjennom takluken, men det var før han så den halvt levende halvt døde flyvefisken som lå mellom han og den snorkende rederen. Fisken ble kastet ut den samme veien den kom inn og etter å ha plukket opp de flest fiskeskjellene var alle klare for vaktskifte.

 

Ellers har vi halvveis fått enda en stor dorado, den røk linen før vi hadde fått den om bord. Dette kan skylles at vi seilte i 8 knop da ruggen bet på.

 

Ellers ser dagen ut til å bli fin, med mye vind og litt mer bølger enn vanlig. Så vi satser på å være i land middagstider dagen etter i morgen og det er noe flere er klare for nå.

 

Seafarer out.