Atlanterhavet

Seafarer
Mon 1 Dec 2008 13:16

Distanse siste døgn: 136 nm

Distanse siden start: 1014 nm

Distanse til St. Lucia: 1877 nm

Snittfart siste døgn: 5,6 knop.

Snittfart siden start: 5,28 knop

Vind siste døgn: 10-16 knop E-SE.

Bølger siste døgn: 1,5m- 2,5m.

Kurs kl.12.00: 290o

Middag: Kjøttboller med potetstappe.  

 

Nå er vi på vår niende dag, og vi har seilt 1000 nm! Det skal feires med muffins og mer til...

 

Vi har merket at det har vært helg. Innboksen har nesten vært tom i to dager, men nå da arbeidsuken har startet igjen kommer det plutselig mail igjen.

I går var det første søndag i advent. Det markerte vi med juleøl og julesanger på anlegget. Til middag tente vi et lys for håp og glede. Det sto og skinte for seg selv og oss som var til stede.

Duogenen går som aldri før, etter møysommelige reparasjoner på dekk. Ellers har det siste døgnet vært et rolig seilas uten store justeringer på verken genoa eller storseil. Skyene skygger fortsatt for sola, men det er sikkert noen solbrente neser som har godt av litt fri.

I følge rapporter hjemmefra, så ligger vi på en god 156 plass. Da er det regnet med lystall (Lystall fungerer ganske likt som handicap i golf. Det går bl.a. på str. på båt og seil). Jeg tror vi er for late til å gjøre noe for å forsøke å forbedre posisjonen vår. Genakeren ligger godt pakket ned, og det kan virke som den blir der en stund. Vi får heller håpe vi treffer riktig med vinden. Vi ligger ganske sør i forhold til de fleste andre norske båtene, og vi håper det betaler seg etter hvert.

I dag bestod frokosten (for noen av oss) av egg, bacon, pannekaker, norsk bringebærsyltetøy og nybakt brød. Vi er virkelig på en skikkelig fatcamp, hvor vi spiser masse god mat, og ikke beveger oss mer enn 50m om dagen.

Det er 1. desember, og Kapteinen åpnet først luke i julekalenderen som han fikk av sin kjære. Vi er alle misunnelige på julekalenderen hans, men hvis det kommer noe julemarsipan el., så får han det nok ikke for seg selv.  

I skrivende stund titter sola endelig fram, så da får vi vel hilse alle de der hjemme, og ønske dere en fortsatt riktig god mandag.

  Seafarer out.