Atlanterhavet

Seafarer
Thu 27 Nov 2008 11:36

Distanse siste døgn: 103 nm

Distanse siden start: 414 nm

Distanse til St. Lucia: 2395 nm

Snittfart siste døgn: 4,2 knop.

Snittfart siden start: 4,3 knop

Vind siste døgn: 8-9 knop N-E.

Bølger siste døgn: 1 - 1,5 m.

Kurs kl.12.00: 222o

 

Dagene går radig unna uten at noen blir sittende og se på at tomatene modnes. Vi har seilt i fire dager nå, men på kartet ser distansen ubetydelig ut. Men… hva så. Det er som å stille til start i Birkebeinerrennet med blå swix og universal klister i lomma på nikkersen, og med ludvigsekken full av appelsiner og Kvikk Lunsj, uten større ambisjoner enn å få med seg selve opplevelsen. Klart det er litt morsomt å ta igjen en og annen kar i kondomdress som har gått på trynet, men det er turen som er selve målet.

I går var det hjemmelaget pizza på menyen, og de to første pizzaene ble slukt med stor appetitt. Da den siste skulle inn i ovnen, klarte Erling å sende den bak ovnen isteden, til stor skuffelse for det fortsatt sultende mannskapet. Vi skrapte frem restene, men pizzaen var ikke til å reddes. Vi lot han slippe unna med en advarsel, men det bør ikke skje igjen. Sjøhaling blir fortsatt praktisert på vår båt. Det ville vært synd å miste han til delfinene, som vi ser masser av rundt båten stadig vekk.

I går var en varm og rolig dag på sjøen. Så rolig at vi bestemte oss for å ta seilasets første bad. Vi stupte fra baugen på båten og svømte inn til ett tau med en fender hengende bak båten. Skulle man være uheldig å misse tauet, var det bare å vente på kystvakten. Vi er med i en regatta, og har ikke tid til å plukke opp udugelig mannskap i vannet. Det gikk heldigvis bra med alle. Det var et utrolig forfriskende bad, og vi hadde til og med avsett litt såpe til dukkerten, så nå kan vi holde ut med hverandre en uke til.  

I dag tidlig våknet vi alle til den gode lukten av nystekt brød. Vi har blitt vant til det nå, siden siste nattevakten har i oppgave å bake. Til nå har stort sett brødet vært som tung murstein, men i dag var det Tor som hadde fått prøve seg, og han hadde høyeste grad lykkes. Han sa han kun hadde gjort som han var blitt fortalt, men det viste seg at han hadde en liten hemmelighet på lur. Han hadde nemlig lest at det ikke skal være trekk der brødet står og hever, så han lot det stå på badet, istedenfor i byssa. Et vellykket eksperiment som kommer til å bli gjentatt resten av turen.  

I skrivende stund er det litt mer vind enn de siste dagene, og vi gjør ca. 5,5 knop, og vinden er oppe i 12 knop. Nikolai sitter og ser på film på dataen, mens to sover og resten leser bok på dekk.

Kjøttet er fortsatt frossent, frukt og grønt er ikke råttent, og sjokoladen er fortsatt like hel. Altså fortsatt ingen bekymringer på denne båt.

PS: Vi prøver å legge ut bilder på ARC loggen, men det har ikke fungert til nå.

Mange varme hilsener fra Seafarer.