Atlanterhavet

Seafarer
Wed 26 Nov 2008 11:59

Distanse siste døgn: 84 nm

Distanse siden start: 311 nm

Distanse til St. Lucia: 2498 nm

Snittfart siste døgn: 3,5 knop.

Snittfart siden start: 4,3 knop

Vind siste døgn: 5-12knop N-E.

Bølger siste døgn: 0,5 m-1 m.

Kurs kl.12.00: 235o

 

Det siste døgnet har vært en særdeles rolig seanse.  Doradoen vi fikk i går, ble spist til lunsj. Ikke alle 5 kiloene, men alle om bord fikk så mye de ønsket. Selv Fredrik og Geir spiste en porsjon.  Alle ombord holder for tiden med på å lese hver sin bok, så med den rolige sjøen og lite aktive seilingen blir det mye tid til lesing.

Feltet vi seilte med ut i fra Las Palmas og det følgende døgnet er nå spredt utover et stort område så da vi skulle spise middag i går kveld var det ikke noe problem for at alle seks satt nede i salongen og spiste taco. At taco kan serveres sier også noe om hvor lite sjø vi opplever for øyeblikket.  Noen syns det kan være litt kjedelig i lengden, mens andre nyter komforten mens den enda er her.

For en time siden heiste vi igjen genakeren. Det blåser så lite at vi var nødt til å ta inn storseilet for å få genakeren til å stå. I skrivende stund gjør vi 3,8 knop da vil vi bruke 108 timer til punktet 20°N 25°W. Det er et koordinat noe nord for kapp Verde øyene hvor vi planlegger å legge kursen rett vest til St Lucia. Bra vi har god tid.

Seafarer out

PS: Bare å sende mer meldinger til satelittelefonen, alltid moro å høre hvordan ting er hjemme og.