Dag 116, Maandag 8 December 2003

Samsam
Mon 8 Dec 2003 17:28
Positie : 16.10 N, 49.41 W
Afgelegd in 24 uur :  140 nm               Nog te gaan : 665 nm

Weer een belangrijke mijlpal. We hebben meer als 2.000 mijl gevaren. Sofar so good. Als we naar de weersverwachting kijken, zullen we de komende dagen een stuk langzamer varen. Er zal nauwelijks wind staan. Gelukkig is de zee wat rustiger. Gisteren werden we alle kanten opgegooid omdat de golven van diverse richtingen kwamen. Dit kwam waarschijnlijk door de storm die ten noorden van ons waaide.
We krijgen nu voldoende weersinformatie. We ontvangen de weerfaxen van New Orleans en Boston, we ontvangen de informatie van de ARC en last but not least krijgen we persoonlijke informatie van Herb van station Southbound 2. Het is ongelooflijk hoe hij iedere avond weer persoonlijke informatie geeft aan vele boten. Dat kost hem iedere dag 2 tot 2,5 uur alleen aan zendtijd. Hij doet dit als hobby. Ook geeft hij dagelijks de posities van de roeiboten door. De boten zijn begonnen in La Gomera op de Canarische Eilanden in October en steken over naar Barbados. Kun je het je voorstellen : 2.750 mijl roeien in 2 maanden tijd !!!
Al 5 dagen hebben we geen enkele boot gezien. Het is dat we de gps hebben dat verteld ons waar we zitten.
Vandaag hadden we problemen met de laptops. Op een van hen heb ik thee gemorst en blijkbaar lusten ze geen thee. De andere hadden we net voor de start teruggekregen en blijkt nog niet goed te werken. Uiteindelijk deed de oude Dell zijn werk. Deze had ik van Glencore gekregen. Dit ongemak kwam op een heel vervelend moment. Net op het moment dat ik de eer had om radio net controller te zijn en de weersverwachting uit moest zenden. Gelukkig kregen we 5 minuten voor tijd het weerbericht binnen.
De uitzending liep goed. Er zijn 2 problemen. Een boot met iemand met een open wond en een andere boot dat zijn mast verloren heeft en diesel krijgt van andere boten zodat ze de tocht verder op motor kunnen doen. Ook heb ik de geboorte van de dochter van Willem Alexander en Maxima door kunnen geven. Weten jullie inmiddels de naam ?