Dag 121, Zaterdag 13 December 2003

Samsam
Sat 13 Dec 2003 12:30
Positie :14.06N, 60.26W
Afgelegd in 24 uur : 148                  Nog te gaan : 32nm

De champagne staat koud. We ruiken de finish. We hebben St. Lucia in het zicht. Er was erg weinig wind en dus hebben we de motor maar bij gezet. Nu kunnen we vanmiddag tegen 14:00 uur Cariebische tijd aankomen. Hadden we dit niet gedaan, dan zouden we ergens in de nacht of zondag morgen pas binnen komen. Gisteren met het doen van de zogenaamde "roll call" kon je merken dat iedereen het wel een beetje gehad heeft. Dit wordt mede veroorzaakt doordat er zo weinig wind staat. Dobberen is gewoon dood vervelend. Toch kunnen we terug kijken op een probleemloze oversteek. (touch wood, we zijn er nog niet helemaal). De wind viel tegen, maar toch beter als in een storm met kracht 7/8. Uit onze radio groep komen vandaag veel boten aan.
We zijn met de voedselvoorziening goed doorgekomen. We hebben zelfs nog 4 verse tomaten. Als je dus goed vers fruit hebt, kun je hier lang mee doen. Ook de drank voorraad en en eten is het goed uitgekiend. We hebben van alles nog wel wat over. Dit is anders met een van de andere boten. Zij deden gisteren een oproep via de marifoon en hebben geen diesel meer en geen eten. Zij hebben nog iets van 5/600 mijl te gaan. Ik weet niet of ze in staat zijn geweest om van andere boten te lenen. Via de marifoon bereik je niet zoveel boten, maar hun bericht is doorgegeven door andere boten en bereikte ons via via. Verder zijn er een aantal boten met medische problemen en zullen direkt een dokter of ziekenhuis moeten opzoeken. Als je deze berichten allemaal hoort, mogen wij ons gelukkig prijzen.