Dag 118, Woensdag 10 December 2003

Samsam
Wed 10 Dec 2003 12:20
Positie : 14.53N, 53,57W
Afgelegd in 24 uur : 115 nm        Nog te gaan : 411 nm

Alle zeilvoeringen hebben we gehad en de wind uit iedere windrichting. Verder zon, regen, bewolkt, strak blauwe lucht. Gisteravond hebben met name Rolf en Ernst het druk gehad. Eerst de genaker, daarna grootzeil en genua aan stuurboord, dan aan bakboord, dan op motor, dan weer grootzeil en genua en een lekkere windkracht 6. Nu denken we dat het weer zich gesettled heeft. Volgens de verwachting houden we de komende 2 dagen 10 knopen en zullen we de laatste 15 uur nog een windje van 15 knopen krijgen. Het ziet ernaar uit dat we zaterdag aankomen. De tijd varieert van 5 uur 's morgens tot middernacht, maar zaterdag gaan we redden.
Eergisteren kwam er melding van 112, Persistance. Zij kunnen elk moment hun mast verliezen. Gisterenmiddag zijn ze door 2 boten aan extra diesel geholpen en vandaag zullen ze van Topaz nog wat krijgen. Hiermee kunnen ze het op motor redden tot St. Lucia. Lijkt me erg vervelend en spannend als je weet dat elk moment de mast naar beneden kan donderen. Gelukkig is er direct hulp en het is voor hen te hopen dat er weinig wind blijft. Misschien kunnen ze de mast dan nog heel houden.
Zojuist werden we opgeroepen door Amphora. Zij hebben een medisch probleem en moeten zo snel mogelijk in St. Lucia zijn. Dit probleem deed zich een 10 dagen geleden al voor. Het was de eerste boot die we in 6 of 7 dagen tegen kwamen.