Dag 119, Donderdag 11 December 2003

Samsam
Thu 11 Dec 2003 10:58

Positie : 14.36N, 55,45W
Afgelegd in 24 uur : 105 nm        Nog te gaan : 305nm

De laatste loodjes wegen zwaar. Aan de hand van de weerfaxen die we gistermiddag ontvingen maakten we op dat we donderdag in de ochtend weer een lekkere wind zouden krijgen dat ons zaterdag Rodney Bay op St. Lucia binnen zou kunnen laten lopen. Om een beetje door windstilte te komen hadden we de motor gestart. Echter, Herb gooide roet in het eten. Hij meldde dat een front dat zich nog bij de Caribean bevindt zich niet beweegt en daarom zullen we niet de eerder voorspelde wind krijgen. Deze is nu misschien voorzien voor zaterdag of zondag. Aangezien we dus langer onderweg zijn en ook energie op moeten wekken hebben we de motor maar weer uitgezet en zijn we verder gaan dobberen. We hopen nu zondag aan te komen. Op zich is het dobberen niet zo een probleem, maar wind brengt ook een beetje afkoeling. Het is moeilijk op een boot goede schaduwplekken te creeeren. We hebben de bimini op en verder hangen we lakens rondom dat ons van de zon moet beschermen.
Deze morgen trok de wind een klein beetje aan. Laten we hopen dat Herb het deze keerbij het verkeerde eind heeft. We hoorden zojuist Galadriel op de marifoon. Zij hebben al 4 vissen gevangen, dorado's en 1 wahoo. Dit heeft mij aangemoedigd om toch maar weer een lijntje uit te gooien.