Dag 122, Zondag 14 December 2003

Samsam
Sun 14 Dec 2003 21:09
Aangekomen om 13 December 2003 om 13:33 12'.

We hebben er dus 20 dagen 4 uur, 33 minuten en 12 seconden over gedaan. Vijf mijl voor St. Lucia moesten we ons via de marifoon melden bij het finish schip. We weten nog steeds niet waarom, maar we moesten als we de finishlijn over gingen het Wilhelmus zingen. Probleem. Wat is de tekst. Op de laptop hebben we Encarta. Daar gezocht, maar alleen de muziek gevonden en niet de tekst. Snel met het thuisfront gebeld en die hebben het op internet opgezocht. We voeren nog lekker met de halfwinder richting St. Lucia. Er stond een heerlijke wind en we haalden snelheden van soms meer als 9 knopen. Helaas lag de finish lijn aan de wind en moesten we de genua en het grootzeil zetten. Toen we dichterbij kwamen werden we gefotografeerd. Het zijn erg mooie foto's geworden, maar we hebben ze nog niet gekocht. Rolf en Ernst hebben voor de finish nog snel het Wilhelmus ingestudeerd. Voor de finish moesten we nog twee keer overstag. Dit gaf wat problemen omdat we de kotterstag nog hadden staan. Het was niet echt een snelle finish. Maar goed, er was zoveel te doen : de champagne fles openen, het wilhelmus zingen, de videocamera laten lopen, zeilen, andere boten in de gaten houden. Maar goed, we zijn gefinished en hebben de kurk laten knallen het Wilhelmus gezongen en de boot veilig de haven in weten te manouvreren.
Bij het aanleggen, gaf de motor ineens problemen. Bij het achteruit varen vibreerde de boot gigantisch en later ook in zijn vooruit. We zijn daarom heel langzaam de box ingedobberd. Goed dat het hier gebeurde. Waarschijnlijk een flinke aangroei op de schroef. We willen sowieso de boot straks uit het water halen om even de onderkant te inspecteren, met name na de aanvaring met de walvis.
Tijdens het invaren was er luid getoeter van andere boten en eenmaal in de box kregen we een geweldige ontvangst met rumpunch, grapefruits, bananen, bier en rum. Heerlijk zo een binnenkomst.
Vanmorgen hebben we de boot een beetje opgeruimd en zijn we met de dinghy naar het strand gevaren. Heerlijk. Caraibische muziek, rumpunch, warm zeewater, lekker windje, het is hier PARADIJS !!!!!!