The Big Dream - My Diary 14-17/10/2011

ACOOL TURABI
DOUKAS
Thu 20 Oct 2011 09:00

 

 

14/10/11 Παρασκευη

8:00 Αναχωρηση απο Mahon.δεν βαλαμε πετρελαιο διοτι εχουμε πολυ.Μηχανη για 5μιλια ως το Isla Aire,που εχει ωραιο φαρο,διοτι ειναι καταπρυμα.Πισω απο το Aire σηκωνουμε μαιστρα και τζενοα.Φυσαει ωραια απο 135 μοιρες και συντομα η τζενοα γινεται μπλε μπαλλονι.Ταξιδευουμε 65 μιλια ετσι με ταχυτητα 10-12 μιλια,τελεια.Ενα μεγαλο κοττερο που ταξιδευε σε συγκλινουσα πορεια με μας αλλα με τζενοα το αφησαμε πολυ πισω.Χρειαστηκαν τσιμες διοτι φυσουσε καταπρυμα για το Punta Salinas,το νοτιωτερο ακρο της Mallorca.Με τρια ατομα η τσιμα ειναι ζορι,διοτι πρεπει να μαιναρης το μπαλλονι,να αλλαξης σκοτα και μανταρι και να το ξαναβιραρης απο την αλλη μερια.Σκληρη δουλεια,για τον Λεωνιδα κυριως,αλλα καταπληκτικη ιστιοπλοια,γρηγορη και ανετη.

18:45 Φθανουμε Palma.10:30 ωρες για 100 μιλια με πανι και τσιμες,οχι ευθεια.Not bad!Στην Palma μας περιμενε εκπληξη.Οταν ζητησαμε θεση στο VHF μας ρωτησαν πρωτα ποια απο τις εξη (!) μαρινες ρωταμε,και μετα αν εχουμε κλεισει θεση,πραγμα που Οκτωβριατικα δεν ειχαμε κανει.Ολες οι αλλες μαρινες που πηγαμε ηταν μισοαδειες,αλλα η PALMA υπερπληρης.Με τα πολλα αφου γυριζαμε γυρω γυρω σαν την αδικη καταρα,η Marina Port de Mallorca μας εδωσε θεση. Παλι καλα.Αν ξαναρθουμε πρεπει να κλεισουμε βδομαδες πριν.Το βραδυ φαι σε μια κοντινη και αδιαφορη pizzera και υπνος

 

 

15/10/11 Σαββατο

Ξεκουραση και μικροδουλειες.Πηραμε 15 μετρα spectra 12mm για το ποδι του μπαλλλονιου.Το φιλτρο νερου του ψυγειου ειχε πολυ στρυδωνα και το καθαρισαμε με aquaforte,εγινε τζαμι.ποδοσφαιρο στη TV,φαι λαφρυ στο σκαφος και υπνος.

 

 

16/10/11 Κυριακη

Μικροδουλειες στο Acool.Στο διπλανο σκαφος,το Tamanfya,ενα βαρυ σιδερενιο sloop,ενας Κερκυραιος ονοματι Μιχαλης Αροζας ειχε ναυλο.Πιασαμε κουβεντα,πανε Malaga και εφυγαν σημερα.Το σκαφος θα παει Lanzerote,Καναρια,και μετα Martinique.Εχουν κανει τον Ατλαντικο οκτω φορες πηγαινε-ελα.Ειναι ενα ζευγαρι εξανταπενταρηδες,η συζυγος Esther πολυ συμπαθης.Το βραδυ κατα τις εννεα εφθασαν Αντωνης και Νικης κουβαλωντας σκοινια προσδεσης(μπαρουμες) διοτι εφθαρησαν δυο δικες μας απο τη ρεστυα στο Porto Cervo.Εφεραν επισης και το Inmarsat που θα συνδεσουμε αργοτερα.

Φαι εξω και υπνος διοτι αυριο ξεκιναμε μακρυ μπρατσο για Porto Banus.425 μιλια που θα μας φερουν μια ανασα απο το Γιβραλταρ.

 

 

17/10/11 Δευτερα

8:15 Λυσαμε απο τη θεση μας και πεσαμε στη ραδα για πετρελαιο.βαλαμε 580 λιτρα και γεμισαμε.Πηραμε και νερα και ψωμι.ειμαστε ετοιμοι για αποπλου!

8:45 Ξεκινησαμε.Μιση ωρα μηχανη να βγουμε λιγο εξω.

9:15 Μαιστρα και το κοκκινο μπαλλονι,600 τετραγωνικα πανι!Ταξιδευουμε δευτεροπρυμα για Fofmentera,τη δυτικωτερη και τελευταια Βαλεαριδα,κοντα στην Ibiza.Εχει λιγο αερα,9-12μιλια και ταξιδευουμε πορεια πανω απο εννεα μιλια κατα μεσο ορο.Εχει ζεστη,28 βαθμους,λιγη θαλασσα και κανουμε happy sailing.Το μεσημερι φαγαμε ενα συγλονιστικο λεμονατο με ρυζι.

17:00 Παραλλαξαμε την Formentera και τραβαμε για το Cabo de Gata,215 μιλια μακρυα στην ηπειρωτικη Ισπανια.Απο κει θελουμε αλλα 135 μιλια κοντα στην ακτη για το Porto Banus.ETA μεθαυριο το πρωι!

19:30 Επεσε ο αερας και μαιναραμε τα πανια.Μηχανουλα,ναναι καλα η YANMAR.Φαγαμε το βραδυ και μιλησαμε με το Orint Queen,ενα επιβατηγο στην ιδια πορεια με μας.Μας εβλεπε μια χαρα στο ρανταρ.