29 oktober 2005

Out Of India
Birgitte and Ray Charmak
Sun 30 Oct 2005 07:59
Hei alle sammen,

Etter ett strabasioes seilas fra Gibraltar til Lanzarote, rettere sagt Isla Graciosa, er livet topp igjen. Plukket opp vaart nyeste crew member James i Gibraltar mandag og vi tre satte seil tirsdag tidlig ettermiddag. Det begynte riktig saa bra, men etter hvert snudde vinden og vi hadde den rett i snuten. Hadde force 7 med vindkast force 9. Hadde skiftordning med 2 timers vakter som vi holdt 24 timer rundt. Det er jo helt typisk at det er om natten i bekmoerket alt som kan gaa galt gaar galt. Foerst sviktet autopiloten, til min store fortvilelese, er ikke helt i mitt ess naar jeg maa staa paa vakt natterstid helt alene paa et stort svart hav med seilene ute og maa styre denne doningen paa 22 tonn! Opplevde ett vindkast paa opp til 40 kn som snudde vinden trill rundt med en ganske skrekkslagen Birgitte bak hjulet, fikk oss tilbake paa kurs og pustet lettet ut da vinden droppet ned til 8 kn igjen. Heldigvis ikke paa min vakt roek firling linene til Genovaen... James har naa faat kallenavnet James the Fixer, vet ikke hva vi hadde gjort uten han, han bare ordner det som maa ordnes. Ankom Isla Graciosa fredag morgen, til stor lettelse, alle stuptroette, ikke mye soevn ombord, saerlig ikke naar det er sterk vind og man triller rund i sengen med mange lyder aa foelge med paa.
Igaar bare koste vi oss, badet og solte oss, 24 grader i vannet og faktor 20, fantastisk deilig. Pumpet opp dingyen og toeffet inn til den eneste landsbyen paa oya og hadde digg lunch og var turister. Setter kurs mot selve Lanzarote i dag og tar det med ro, ingen flere nattseilas foer vi gjoer the Arc.

Ellers hadde vi en fantastisk tid i Spania, og koste oss veldig med Oyster regattaen i Cadiz, 4 res, og vi kom paa 4 plass, ikke daarlig for ferskinger som oss! Har naa stor tro paa en bra plassering in the Arc, James har masse erfaring med racing, det samme har Nicola. Vi har et superteam med oss!

Reiser til England fra 2 til 8 oktober, det skal bli rart aa komme tilbake, vi har en kjoeper til huset og vi maa naa pakke og planlegge flytting til jeg vet ikke helt hvor...

Pappa sendte tekst om sno i Norge. Maa si jeg gleder meg til en vinter i Karibien!
Haaper alt staar bra til med dere alle!
Klemmer fra Birgitte og Ray hilser