012:25.013N 045::43.392W

Brottogram
Wed 6 Jan 2010 22:46
Dag 21
 
Det var trötta besättningsmän som samlades i sittbrunnen under morgontimmarna, Natten hade varit lite turbulent med friska vindar och Stellan lyckades inte riktigt parera alla vågor så det blev en del körare och smällar i seglen. Stellan försökte också slita sig från sin arbetsuppgift vid ett par tillfällen så en del av oss fick gå upp och göra en extra insats under natten för att binda fast honom vid rodret igen.
Kapten som tar sitt ansvar och sticker upp huvudet genom ventilen i förpiken några gånger per natt och kollar till seglen lite extra valde att bara stänga ventilen till ventilationsläge vid sista tillfället...detta skulle både han och Micke få ångra. Framåt morgontimmarna dök fören genom en stor våg så det sköljde över och de två låg plötsligt i vattensängar.
Men trots tröttheten blev det snabbt glada miner. Det visade sig att vi passerat en viktig gräns på färden över Atlanten, vi har nu mindre än 1000 sjömil kvar, så Kapten beordrade champagnefrukost, bra start på dagen.
Efter det tog vi igen en gammal tradition som vi missat hittills under resan, nämligen att Kapten skall äta en flygfisk och utvärdera huruvida det skall ingå som tillskott i kosten ombord. Som vanligt fanns det en likstel och lagom svullen flygfisk på däck efter natten och dagens kock Micke gjorde en helstekt variant utan föregående rensning som serverades under högtidliga former. Fisken prövades och utvärderades, kontentan blev att vi i nuläget inte kommer att lägga till flygfisk på menyn. Vi andra provsmakade också och kunde bara instämma i bedömningen.
Efter frukost var det lite spridda aktiviteter, siesta, språkstudier, korsordslösning, tröjstickning etc.
Till lunch serverades pastasallad med tonfisk, tonfisk på burk som omväxling.
Eftermiddagen fortskred i sakta mak utan störrre stress. Ett uppskattat avbrott kom med nybakad banankaka till eftermiddagens kaffe/té. Bananerna mognar fort så de ingår nu i många olika konstellationer, i flingorna till frukost, i kaka och som igår i en svalkande mjölkdrink.
Slim Jim kommer tillbaks imorgon men det gavs utrymme för fri träning för de som blivit onödigt pigga av den kolhydratladdade lunchen. Vissa anser sig vara på gränsen till övertränade och lade in en vilodag...
Det är ju onsdag...så enligt sed och vana på båten serverades Gin & Tonic på fördäck, med en Henri Winterman-cigarr och en vacker solnedgång. Det beordrades ransonering på Tonic-vattnet men med kompensation av de andra ingredienserna blev glasen fyllda ändå.
Vår Kapten har ju som bekant långt gående mandat att fatta beslut och idag kommenderades tidsomställning, en timme bakåt. Riktlinjen är att solen ska gå upp i lagom tid på sista postpasset, den har dykt upp vid 0800 men kommer nu bryta ytan vid 0700 istället.
Till middag bjöds det på Chili con Carne med ris, kryddstarkt och gott.
 
Ännu en fin dag ombord närmar sig sitt slut. Vi har haft otroligt många fina upplevelser hittills och vet inte riktigt vad mer vi kan vänta oss, eller hoppas på. Fast Micke vet en sak...snart kommer den där besten han drömmer om att greppa betet, han har nu uteslutande mastodont-drag på spöna och hittas ofta stående i aktern med drömmande blick, när som helst...
 
Vi skickar idag särskilda hälsningar till Anna som fyller 30...GRATTIS!!!
 
Med fortsatt stadig vind och en hastighet på runt 7 knop fortsätter vi vår färd västerut,
 
Skepp o´hoj / besättningen på Dreamcatcher
 
SENASTE NYTT: I skrivande stund utspelar sig följande uppe i sittbrunnen. Stellan bjuder på en extra hård körare i en vågdal, Daniel har slappnat av lite och håller på att flyga över sittbrunnen, river ned matbordet och finner sig själv sittande med vänster lill-tå pekandes rakt ut. Efter en snabb reponering kommer den på plats igen med en hård gummi-snodd på för att hindra svullnad. Han talar osammanhängande om whisky som smärtlindring men där går gränsen, här slösas inte på medicinen. Vi får återkomma med fortsättningen på dramat...


__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4722 (20091228) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com