19:07.450N 018:22.180W

Brottogram
Wed 23 Dec 2009 18:30
Dag 4-5
 
Vår färd med Dreamcatcher fortsätter. Just nu styr vi söderut, har lite för lite vind i seglen och planen är att vrida upp mer västerut när vinden medger det. Men det är inget man lider av när man seglar på det stora atlanten som ständigt verkar ha överraskningar i bakfickan. Gårdagen bjöd bla på hoppande valar på ca700m avstånd, delfiner som lekte och hoppade på styrbordsidan. Under dagen så passade besättningen på att ta sig ett dopp och tvaga sig lite. Med en tamp bakom båten så kan vi hålla oss kvar och samtidigt ha lite framåtfart på båten. William passade på att ta med simglasögonen för att ta sig en titt under ytan. Skönt att bada och sedan soltorka. Saltet som finns kvar på kroppen borstar vi sedan av oss när vi torkat.
    Vi har ett rullande schema för alla sysslor som ska göras på båten. Det är 2 som lagar mat/diskar, 2st är serviceteam och 1 som är ledig. Så igår var William ledig, Daniel och Victoria var serviceteam och Patrik och Mikael fixade maten. Till frukost blev det mjölk och flingor, bröd, juice och kokta ägg. Lunchen blev en avocadosallad med kokta ägg som smakade riktigt fint. Vissa frukter mognar fortare än andra och det är matlagets uppgift att varje dag inventera lagret. Bla kolla 300 ägg, 70 citroner, 1 säck med potatis, morötter, 7 gurkor, 1 kartong med tomater och en stock med bananer samt mycket mer. Bananerna är fortfarande gröna och vi befarar att alla 75 ska mogna samtidigt...
Men då får det bli banan på hela menyn!
 
Sedan efter lunch var det dags för "Slim Jims" fystest. Det är ett träningsgrogram som ska få dig att klara 100 armhävningar, 200 benböj och 200 sit-ups på 6 veckor. Så hela besättningen beordrades fram på fördäck för fystest. Med spänstiga kroppar utfördes övningar på det gungande fördäcket med solen i ansiktet. De som ville tränade lite extra hade att välja på en hantel gjord på en 8l vattenduk med ett rep som hantag. Eller chins i bomkicken eler kanske dips i trappen ner till salongen?
    Middagen började sedan förberedas med en sallad till de tänkta köttbullarna när det plötsligt nappade på barbords fiskespö och linan löpte ut med ett välbehagligt surr. Direkt efter fösta nappet smäller det till på andra spöt och linan löper även här ut. Dubbelnapp! Slirbromsen dras åt och Micke får kämpa en stund med den första fisken innan den möter sitt öde hos Williams huggkrok och stålpåk. En praktful tonfisk på 6kg! Daniel vevar in den andra och den landas lika stilfullt på badbryggan bakom båten. Även här en vackert blå/silverfärgad tonfisk på 3kg. Nu blir det full aktivitet på Dreamcatcher! Köttbullarna byts raskt ut mot färsk tonfisk som flinkt rensas på badbryggan. En flask vitt korkas upp och salladen görs klar. Vi finskär lite rå tonfisk som äts som förrätt med wasabi, citron och soja. Smaskens! Sedan blir det stekt tonfisk med avocadosallad till huvudrätt. Än en gång har havet bjudit oss på lite från sitt skafferi och en underbar dag avslutas i solnedgången med god mat, dryck och i goda vänners sällskap!
 
Nu tar nattpassen vid och redan på första passet kommer några delfiner på besök. De gör spår i marelden runt båten och det liknar spårljusprojektiler då de simmar i full fart runt båten. Natten förflyter utan incedenter och en ny morgon gryr.
 
Den nya dagen väcks med en underbar soluppgång och ytterligare en landad tonfisk ligger i pannan med hjälp av Patrik och Daniel. Inte illa med tonfisk till frukost! Till detta lite citronvatten, papaya och apelsin. Klockan är 12 när detta skrivs och första doppet är gjort från båten, de första delfinerna och en ensam havssköldpaddan siktad. En underbar start på atlanten.
    Vi har även lite nya rön angående "Stalkershark", fenan som förföljt oss ett tag. Micke läste på lite om olika fiskarter, en del misstänkta djur har friats och gruppen misstänkta har minskat en aning, Arter som är kvar är Marlin, Sailfish, Svärdfisk och Sawfish. Denna grupen har vid vissa tillfällen förföljt båtar för att sedan ge sig på besättningen då de badar.Vi har fortfarande inget positivt id på Sawfish men vi får nog titta lite extra över axeln inför nästa bad. Micke har förresten brutigt sitt löfte och badade redan 1 dygn efter sina ord.
    Det är även stopp i toaletten igen men det fungerar fint att göra sina behov på badbryggan bakom båten. Det är inte på alla platser man kan göra sin behov ner i glödande mareld, vinden i håret och med stjärnorna ovanför sig!
 
William och Daniel ska nu börja inventera färskvarorna igen och snart är det lunch dags. Besättningen bjuds idag ´köttbullar till lunch med pasta och sallad. Sedan har kapten lovat glögg och pepparkakor då det ändå är dan för dan!
 
Från oss alla på Dreamcatcher!


__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4698 (20091218) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com


__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4698 (20091218) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com