17:32.134N 22:47.720W

Brottogram
Mon 28 Dec 2009 15:07
Dag 7
Dagen med stort J! När solen gick upp på julaftonsmorgonen sov hela besättningen fridfullt ombord förutom Patrik som hade posten, men han måste ha slarvat och somnat på sin post för han var helt ovetandes om vad som hade hänt när övriga i besättningen kom upp från sina slafar med julklappar i händerna. Tomten hade hittat oss här ute på Atlanten, ingen av oss hade väl trott att han skulle hitta oss här ute på böljorna, men det gjorde han! William var lite fundersam hela förmiddagen och undrade varför tomten väckt honom genom att peta i hans öra. Det händer tydligen inte varje år.
Som om inte julklapparna vore nog fick vi även något annat av tomten som vi längtat efter. Vind i seglen. Kändes skönt att återigen göra fart genom vattnet.
När vi som bäst njöt av solskenet försjunkna i tankar skrek Micke till. Han stod vid sitt fiskespö och vevade in linan med förundrad blick. Napp igen? Fisk? Nej, det visade sig att han fått tomten på kroken! En tomteluva fylld med ytterligare julkappar håvades in i sittbrunnen och gladast blev nog Daniel som skrek ut sin glädje över den flaska Trocadero som fanns i hans paket.
Dagen till ära slog vi ihop dagens två första måltider till en fantastisk julbrunch med allt vi kunde hitta i julmatsväg. Bland annat den lufttorkade julskinkan, köttbullar, små korvar, ost, äggröra, sill och såklart nubbe.
Det var i princip stiltje hela dagen och vi låg och drev i solskenet och bara njöt av tillvaron. 
Eftersom julafton bär med sig en tradition av gediget matintag blev middagen en trerätters med bland annat oxfillét till varmrätt och chokladmousse till efterrätt. Innan julsupén inmundigades så genomfördes den obligatoriska jultvagningen bakom båten.
 
Efter en lång och händelserik dag med god mat och dryck sjönk vi alla in i en skön sömn. Alla förutom första nattposten och Patrik fick en ny chans att hålla sig vaken denna natt...
 
Dag 8 - Juldagen
Efter god fiskelycka har självförtroendet hos storfiskarna tagit nya höjder, det kraftigaste spöt riggades under morgontimmarna med det största betet, målet är att landa en troféfisk av modell Blue Marlin. Vid den sedvanligt vackra soluppgången under Mickes pass spelas en ljuv blues från slirbromsen, denna gång visar moderjord ingen pardon efter finlir på  bromsen mäktar linan inte längre med, ett sista ryck och kvar lämnas endast frågor, var detta ett smakprov på den legendariska Blue, kan det ha varit tomten igen eller har "stalkern" åter fått upp sitt spår? Morgonen blir till en strålande dag på atlantens böljande hav! Efter en något sen frukost tilltog vinden igen efter att ha mojnat något under nattens sista timmar. Skönt att återigen känna vinden ta tag i båten och föra den framåt i stadiga 6 knop. Kursen är nu inställd på Kap Verde som vi beräknas nå om 2 dagar. Vädret som vi laddat ned ska tydligen vara stabilt framöver med bra vindar från rätt håll. Skönt, äntligen har Passadvindarna slutat fly från dreamcatcher!
    Dagen förflyter på i ett lugnt tempo med sol och bad tills "Slim Jim" återigen lägger till vid båten och beordrar alla på fördäck. Dags att sätta träningsprogrammet i verket. Efter de obligatoriska övningarna armhäv, sit-ups och knäböj lät Jim oss återgå till våra ordinarie sysslor. Han lovade att återkomma om 2 dagar för att fortsätta piska på oss att nå våra fysiska mål. Dagen stora händelse var annars att vi siktade de första flygfiskarna som lättar när båten plöjer fram i vattnet. De lyfter från vattenytan och flyger jämns med ytan för att efter ca:30m återigen försvinna under ytan. Vi hoppas de snart landar på däck för att börja ingå i vår diet.
 
Så har nattens lagt sin mörka slöja över oss och det brassas middag i salongen. Victorias ljuvliga köttbullar och pasta lovar dagens kockar Daniel och Micke. Vinden håller i sig och vi har hittills avverkat ca:750 sjömil på vår resa mot Karibien. Patrik har börjar planera för en natt på golvet då han ramlar ur sin koj som ligger på styrbordsidan då båten lutar. William däremt verkar ha dragit vinstlotten gällande kojerna då han sover i salongen på babord sida. Frånsett den lufttorkade skinkan som gled in med klöven före i hans knä under natten.
 
/ Besättningen på Dreamcatcher


__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4698 (20091218) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com