013:26.904N 053:45.630W

Brottogram
Mon 11 Jan 2010 12:50

Dag 25

De dubbla förseglen rör sig som en stor manta under den stjärnklara natthimlen. Hemma brukar det vara Karlavagnen som man genast hittar på himlavalvet men här på Atlanten är det Orion som vakar över oss. Under det senaste dygnet har det kommit några mörka moln med lite regn men himlen har sedan snabbt blivit blå igen. Solen har blivit markant starkare de sista dagarna. Fler fåglar har skådats vilket kan tyda på att vi börjar närma oss land. Fast det är nog ca 3- 4 dygn kvar till Lucia om vinden håller i sig.

    Under natten har vi rullande postschema med tvåtimmarspass. Det är härligt att filosoferandes få sitta och spana ut över en alldeles klar stjärnhimmel. Vågorna glittrar av mareld och den osynliga vinden för båten framåt som genom magi. Man sveper horisonten med blicken, letandes ljus från en annans båts lanternor. Men vi är helt ensamma. Rätt märkligt när man funderar på att man guppar runt över 5000m djupt vatten. Det är rätt mycket vatten. Mycket platts som vi inte har riktigt koll på. Kanske dyker det upp en jättebläckfisk eller en stor val. Ja vem vet vi kanske inte är så ensamma ändå. Victoria har skickat flaskpost Hon använde en urdrucken glöggflaska. Nu vänta hon på svar för hon skrev ner mailadressen på brevet.

     Temat var italienskt på dagens mat. Pasta med oliver vitlök och sardeller till lunch. Sedan pastabolongese till middag Under kvällen fick vi dra på smilbanden till lite stå upp komedi som spelades på datorn kopplad till båtens högtalarsystem. Det fanns kvar några cigarrer från nyår som hade legat och blivit dåliga. Dåligheten smittade av sig på kaptenen. Som tur var piggnade han snabbt till igen.

Micke har riggat sitt sista stora drag på en av båtens vinschar. Till det har han kopplat en kilometer lina som fisken kan trötta ut sig på att dra ut. Som fjädrande dämpning har han kopplat in en kraftig ammortisör. Innan har han blivit av med flera drag genom att linan nästan tömts på rullen och med slirbromsen spänd till max har fisken inte haft en tanke på att stanna. Vi häller tummarna att hans Blue Marlin snart nappar så han kan få ro inombords.

Skepp ohoj/ Dreamcatcher. __________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4722 (20091228) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com


__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4722 (20091228) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com