015:15.145N 034:04.692W

Brottogram
Fri 1 Jan 2010 18:22
Dag 15
 
Nyårsafton!!!
 
Morgonen börjar på det sätt som verkar vara standard efter vår avseglig från Cape Verde. Solen stiger snabbt upp på himlen efter att den väl brutit ytan och gassar på oss när vi äter frukost. När vi väl fått fram allt och sitter till bords nappar första fisken så att någon måste avbryta för att veva in och ta hand om köttet...vilka problem vi har! Vi har förfinat vår avlivningsmetod och monsterpåken ligger nu nedstuvad och vi häller istället ett par droppar Alco-Gel på gälarna, måste vara ett väldigt humant sätt att somna in...
I och med att vi börjar få ont om beten för de stora bestarna kör vi med de beten som vi bedömt som dåliga och låter linan bara löpa ut 30-50m bakom båten för att få de lite mindre fiskarna, betet verkar gillas ändå och det nappar lagom stora Dorados på c:a 3-4 kg.
Lugn och skön dag för de som inte har köket, de har det desto mer stressigt i och med att den stora trerättersmenyn skall förberedas.
Gazpacho till lunch med grönsaker och guacamole av de sista avocadosarna, ost & tomattoast till det. På eftermiddagen tog vi en fikapaus med de sista glöggflaskorna, pepparkakor och banankaka som Victoria bakat.
Vi tvättade oss sköljde oss i svallet bakom båten för att bli fina till middagen, sedan tog vi varsin öl på fördäck, beundrade solnedgången och tjuvstartade firandet med en cigarill.
Matlagarna Vicious Victoria och Will-I-Am fortsatte med maten medan vi andra lyxade till det med att spela musik på stereon. Sedan vi fått vindrodret (Stellan) att fungera bra har livet ombord förenklats avsevärt, och är dessutom modernt klimatsmart; vinden för oss framåt och styr dessutom båten och solen ger oss den el vi behöver. Dessutom källsorterar vi enligt konstens alla regler.
Middagen började med tunna skivor skinka med melon och mousserande vin. Därefter till huvudrätt potatisgratäng och köttfärsbiffar med chili och oliver. Mellan rätterna bildas en langningskedja och disken tas omhand på badbryggan.
Middagen hade lagats med omsorg och avnjutits med andakt så klockan började närma sig elva och trots att vi hade så trevligt började vi bli trötta. För att orka med årsskiftet fick vi ta en paus och lägga oss på rygg. Patrik och Daniel blev kvar på toftarna i aktern och de andra gick ned i bingarna. 2315 gjorde Stellan en hård undanmanöver för att väcka Patrik vilket lyckades väl då han slog i golvet. Upp med de andra och fram med desserten, banankaka med kall, söt sås. Vi piggnade snabbt till och till tolvslaget var vi beredda.
Fullmånen som lyste över oss var bland det starkaste vi sett så vi behövde inga nyårsraketer. Det smattrade i seglen, champagnekorken flög med en smäll, pannlamporna blinkade och glasen klirrade ackompanjerade av ABBAs Happy New Year och körsång i varierande tonarter.
De sista krafterna gick till den avslutande disken och sedan kröp vi till kojs, mätta, belåtna och med spända av förväntan på vad 2010 ska komma att ge oss. När vi summerade 2009 år höjdpunkter under middagen fanns i all fall den här seglatsen med högt upp hos alla i besättningen.
 
Gott nytt år och en riktigt Gott 2010 önskar besättningen på Dreamcatcher!


__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4722 (20091228) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com


__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4722 (20091228) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com