013:04.860N 042:56.073W

Brottogram
Tue 5 Jan 2010 21:25
Dreamcatcher dansar sig fram på vågorna. Vilken tur att vågorna och vinden ska åt samma håll som vi. Micke mätte upp ett nytt hastighetsrekord, 11,7 knop. Det käns som vi åker i 100 km i timmen. Vågorna skvätter och vinden viner, Stellan (vindrodret) rattar för allt han är värd och ändå hinner han inte med att parera vissa vågor. Detta kan resultera i en rejäl och överraskande dusch, ena förseglet trycks in av vinden för att sedan plötsligt fyllas med vind vilket skapar en smäll "happy new year". Den enda nyårssmällaren vi lyssnat på. Andra effekter av att vara lite sen i rattandet är att båten kan kränga till kraftigt och överraskande. Så fort man misstänker att detta kommer att hända, varnar man de övriga i besättningen genom att skrika "KÖRARE!". De kan då greppa om något för att inte kastas tvärs genom salongen och eventuellt rädda en blivande måltid från att breda ut sig på durken.
    Victoria har bara 10 varv kvar på sin tröja hon stickar. Patrik skär en sallad, Micke pysslar med fiskespöna för att ha dem optimalt för att fånga en Blue Marlyn och William står vid spisen och steker en fisk. Taget från ett ögonblick ombord.
    Frukosten varierades i dag med stekt ägg och scones. Stjärna till Wille för det. Natten hade varit lite livad pga av den höga hastigheten så alla var lite sega efter frukost. Efter lite solning livade Partik upp stämningen med lite blues på stereoanläggningen detta förstärktes med att han själv spelade munspel till låtarna. Efter lunchvilan blev det Slim Jims träningsprogram på fördäck. Bananerna är lite väl mogna och några blandades med kall mjölk och rom för att hålla skörbjuggen borta.
    Det är 1060 sjömil kvar till Lucia. När det är 1000 kvar firar vi med skumpa. Det ser vi fram emot.   
    Diskningen ombord skeri i saltvatten på badbryggan i aktern. Man säkrar sig med en lina och klämmer in sig bredvid Stellan (vindrodret) man får tima in sköljningarna när stellans roder är ur vägen. Men rätt som det är kommer han vispandes och då händer det att det man diskar slits ur näven och far i spat. Så sevisen ombord blir sakta mindre och mindre.
Topplanternan började lysa lite svagt. Vi har nu lokaliserat felet till en skada på sladden som börjat ärja. Detta lagades och lampan i toppen lyser återigen.
Varma hälsningar från Dreamcatcher.
 
 


__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4722 (20091228) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com