14:00.900N 60:49.250W

Brottogram
Thu 14 Jan 2010 04:46

Dag 28

 

Land i sikte!

Solen har återigen trollbundigt besättningen fram på fördäck. Det är något väldigt underhållande med solnedgångar. Här i Caribien ska ett fenomen i form av en grön blixt kunna observeras precis när solen försvinner ner i havet. Väderförhållandena måste vara de rätta så det händer inte varje solnedgång. Blinkar man missar man det hela för det går väldigt fort. Vi beräknas anlända Rodney Bay St Lucia mitt i natten, för att på morgonkvisten gå i land med passen för att ordna med det byråkratiska innan vi kan röra oss fritt på ön. Det är med blandade känslor jag ser mot den mörka landmassan som bryter horisonten. En dröm som har funnits väldigt länge i mitt liv har snart gått i uppfyllelse och det har varigt en otrolig upplevelse tillsammans med en fantastisk besättning.

 Micke har i ett sista desperat försök att fånga sin stora fisk laddat alla spön samt båtens akterknape med en grov fiskelina med stora krokar. Han hyser ett sista hopp då det 2000 m djupa havet reser sig till ett djup på bara 30m. Vid den nivåskillnaden bor Blue Marlin enligt Micke :)

    Det har varigt en seglats med färsk fisk flera gånger i veckan. Tillgång till en kall pilsner eller ett glas vin till maten. Onsdags GT och måndagswhiskey. Vi har haft sällskap av delfiner och simmat med valar. Natten har bjudigt på förtrollande stjärnhimlar med en glad måne och ett hav glittrande av mareld. Vi tog pulsen på den afrikanska kulturen på Kap Verde Vi har lyssnat på god musik och sett roliga filmer. Diskat i det ljumma saltvattnet, fastsäkrad bak på en guppig och hal badbrygga i aktern, fightandes med vindrodret. Solen har färjat våra (tack vare Slim Jim) vältränade kroppar gyllenbruna. Regnet har sköljt saltet av skrovet och bjudigt på en välbehövlig sötvattensdusch. Vinden har fyllt seglen och fört oss fram i rätt riktning.

    Framför oss väntar Caribien med sockervita sandstränder med kokospalmer och rom. Snorkling och kanske plocka sin egen hummer.

Skepp ohoj!

/Kaptenen på Dreamcatcher