014:36.000N 037:48.500W

Brottogram
Sun 3 Jan 2010 22:07
Dag 18
 
För de morgonpigga ombord erbjuds varje morgon en underbar tillställning då solen långsamt stiger över horisonten i vackra röda och gula färger. Så även denna morgon och de som fortfarande sover 08::30 väcks av det bekanta ljudet från en fiskerulle som löper ut. En liten tonfisk är snart landad och tillsammans med ytterligaren en blir de till smaskiga fiskbullar till lunch tillredda av Patrik och Victoria. Efter 2 dagar med dåligt vind tilltar det under dagen och vi får äntligen lite fart på skutan.
    Dagen förflyter på som många andra här ombord. Sol, bad, matlagning, Slim Jims fysträning, lyssna på musik och umgås. Vi låter numera vindrodret sköta styrandet och vi kollar kursen då och då. Vi seglar med vinden i ryggen och med dubbla försegel utrullade. Det funkar bra speciellt med lite mer vind då de fylls ordentligt. Vi kollar positionen med jämna mellanrum och konstaterar att vi färdats 750 distans sedan vi lämnade Kap Verde den 28:e och då har vi haft 2 dagar med sämre vind. Nu har vi ca:1300 distans kvar till Karibien, snart halvvägs alltså! För er som inte vet motsvarar 1 distans eller 1 sjömil, 1.852 km.
 
När dagen långsamt börjar närma sig sitt slut och halva besättningen tar en siesta bjuder havet på en ny överraskning. Daniel och Victoria finns på akterdäck då det smäller till i ett av fiskespöna. Daniel greppar spöt och påbörjar en 80 min lång kamp mot vad som visar sig vara en ny fiskart för oss: Wahoon. Övriga ombord servar Daniel med vatten, massage av underarmarna och peppning när fisken långsamt närmar sig aktern. Vi hinner mumsa i oss en fantastisk banankaka som Victoria gjort medan Daniel sliter. Med ett distingt hugg sitter den till slut på huggkroken och uppskattas till ca:10kg. Störst hittills! I skrivande stund ligger halva fisken i ungen och gottar till sig och ska snart avljutas med en kall öl.
 
Mörkret har nu lagts sig över båten och vi seglar vidare i natten. Ännu en bra dag är till ända och havet bjuder oss ständigt på fisk från sitt skafferi. Det är härligt att kunna äta färsk fisk, högst några timmar gammal varje dag. Ska bli spännade att se vad morgondagen kommer med i sin famn till Dreamcatcher!
 
 
 
 
 


__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4722 (20091228) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com