Florida, Fort Lauderdale - St.Augustin

Brisa del Mar
Thorbjørn Alver Jørgensen og Brith Helen Bjelkarøy
Wed 14 May 2014 13:43
Som nevnt i forrige mail, traff vi Lydia, Jost og Flor fra båten Margaux igjen i Fort Lauderdale. Vi var ombord hos dem og spiste middag lørdag, og så kom de til oss neste dag og spiste middag. Når vi treffer seilvenner som har seilt nesten samme rute som oss, har vi alltid mye å snakke om. De har mange historier å fortelle fra sine opplevelser, og det samme har vi. Tiden flyr i godt lag, og klokken ble mange. Vi hadde bestemt oss for å dra tidlig fra Fort Lauderdale mandag 05 mai, og vi kom oss avgårde litt før kl. 07:00. Det var lite vind, så vi motor seilte. Vi hadde først tenkt at vi skulle stoppe og ta en natt ved Palm Beach, men det var et stykke opp til Jacksonville, hvor vi skulle legge fra oss båten, så vi bestemte oss for å seile til St. Augustin. Det var vel 200 nm dit, så vi seilte langs land i 2 døgn, og var framme i St. Augustin på formidagen onsdag. Vi hadde et lite stopp ved Palm Beach mandag bare for å se stedet og sjekke interenett, men seilte som sagt videre samme dag. På vei inn mot St.Augustin fikk vi besøk av USA Costguard. De “boret” båten og 3 mann kom ombord, mens 2 var igjen i costguard båten. De var veldig hyggelige, og da en av dem hørte at vi hadde vært innom Puerto Rico, ble han ekstra hyggelig, for han var derfra. Det ble utvekslet noen spanske gloser, og så ønsket de oss god tur videre. Vi var 2 netter i St.Augustin, og det var en veldig koselig by. Kan absolutt anbefales. I tillegg fikk vi kjøpt oss nye sykler mens vi var der.
001
Vi leide sykler i Fort Lauderdale, og her står Thorbjørn foran ET AV DE MANGE FLOTTE HUSENE. Det var ikke mye fattigdom å se i Fort Lauderdale. Tror nok både Miami og Fort Lauderdale er en av de rikes lekegrind.
002
Besøk av Lydia, Jost og Flor
004
Etter middag ville Flor se på DVD.
005
Og det var mange opplevelser som skulle fortelles
006
Og parykkene måtte selvsagt på
011
 
013
 
015
På vei ut fra Fort Lauderdale tidlig om morgenen. Her venter vi på at broen skal åpnes
016
Måtte bate ta bilde av denne Mega Yachten. Man skimter så vidt Hilton Hotellet i bakgrunnen, og den bygningen ble nesten liten i forhold
019 
Det var heller ikke noe å si på størrelsen på seilbåtene som lå der Smilefjes som blunker
020 
By by Fort Lauderdale
025
På veien fikk vi en hel flokk med Delfiner på besøk
026
038
Siste dukkert på denne turen. Det var “bare” 20,6 grader i sjøen. ( mot vanligvis 27 grader), så det var forfriskende.
039
Heldigvis hadde jeg komt meg opp av sjøen og fått klærne på, før kystvakten kom Smilefjes
040
På vei inn mot St. Augustin. Her var det IKKE mange høyblokker
044
De kjørte t.o.m. biler langs stranden
043
045
Den høyeste bygningen i St. Augustin er den du ser med rødt tak og et lite spir
082
Vi la oss i en bøye, og her kostet det bra 20 $ pr natt
046
Dette skipet er en kopi av Columbus sitt skip