Cap Verde - Barbados Dag 6

Brisa del Mar
Thorbjørn Alver Jørgensen og Brith Helen Bjelkarøy
Tue 3 Dec 2013 13:45
14:40.47N 33:06.13W
Utseilt distanse siste døgn 125 Nm
COG 267 grader SOG 7,5  Knop
 
God tirsdag morgen fra Atlanterhavet.
Her kommer først en liten stemningsrapport fra Britney`s drømmevakt kl. 06:00-09:00. Jeg gikk på vakt klokka 06:00, og da var det fortsatt mørkt med en fantastisk flott stjernehimmel. Eneste lyset som ikke var en stjerne, var topp lanternen fra Snuppå som ligger like bak oss. Jeg kan sitte i timesvis og se på stjernene, og innimelom kommer det noen stjerne skudd. I dag har jeg også sett 4 fly ( tror det var fly og ikke satelitter) og da tenker jeg at her er det noen som skal til “Saiden” og noen som skal hjem til kalde, men vakre nord. Nå er klokken straks 07:00, og himmelen bak meg har fått en vakker rødelig farge. Solen er straks på vei opp, og det ser ut til å bli nok en flott dag. Vi seiler med fulle seil, og har vinden ca. 130 grader (inn aktenfra), fra nord-øst. Det blåser 5,5 ms, og vi seiler mellom 4,5-5,5 knop. Vi hadde en deilig Tunfisk middag i går. Etterpå bakte Thorbjørn brød, og de smakte deilig. Han var misfornøyd med at de ikke hevet seg noe særlig (selv om det var 32 garder i byssen). Vi fikk også flyvefisk ombord, og Solveig har dandert den fint og tatt bilder for å vise barnebarna hvordan en liten flyvefisk ser ut. I morgen skal jeg prøve meg på brødbaking ( hva betyr forresten bakt? spør Ruben Smilefjes som blunker), så da får vi se om det blir knekkebrød eller murstein. Nå er det forresten blitt så lyst at jeg til og med kan se tastaturet på PC`n.
 
God morgen klem fra Brith Helen
 
En liten kommentar fra en gammel sjøulk.
Natten har vært rolig ,sovet godt etter vakt fra kl.0000-0300,våknet til sol og varme, kaffi på køyen så det kommer seg.Det har til dels vært lite vind som har ført til litt motorkjøring som passer eit gammelt
maskinist hjerte bra.Nok en fin morgen med bading av enkelte av mannskapet.Frukost med speilegg av Ruben kl 1000.Havfruene ligger på fordekket og soler seg,hva de diskuterer klarer jeg ikke å få tak i.
Ellers har vi rolige og late dager,litt sår enkelte plasser men man skal ikke klage på dette. Det ser ut til å bli nok en strålende dag.Vi har det veldigt bra her ombord, med masse god mat og godt drikke.
 
Hilsen Trygve med frue.