Madera - Tenerife Dag 1

Brisa del Mar
Thorbjørn Alver Jørgensen og Brith Helen Bjelkarøy
Tue 22 Oct 2013 12:00
35:24.30N 16:48.85W
SOG 7,4 knop COG 161 grader
Vind 300 grader.
Utseilt distanse siden start Funchal kl. 10:45 14 NM
 
Da er vi i gang med overfarten fra Madera til Tenerife.
Båten har vært på land en uke og fått nytt rorlager og en omgang med bunnsmørning så nå skal det ligge til rette for en rask overfart. Vi startet fra Funchal med vestlig frisk bris og regnbyer.
Vi planlegger er stopp på veien, Selvagem Grande. Dette er et naturreservat og med mulighet for å ankre opp dersom været er gunstig. Vi søkte om tilatelse til å ankre og gå i land på øyen i går og fikk dette innvilget.
Litt rotete sjø er det i skrivende stund, men solen har kommet frem, så shorts og T-skjorte er på plass. Før vi la ut fra Madeira, hadde vi avskjedsmiddag med Johnny og Telmo, samt Benito som nå arbeider som guide på Madeira. Benito har vi kjent siden Bjarthe sin guide kariere i Benidorm tilbake på 80 tallet, så det var artig å treffe Benito på Madeira. Ha en fortsatt fin tirsdag, og så satser vi på å skrive et innlegg i morgen også.
Seiler klemmer fra Thorbjørn og Brith Helen. Marianne og Ronny hilser også. ( Marianne sier hun skal skrive et innlegg når sjøen blir litt mindre ROTETE)