42:15.501N 008:43.408W Vigo

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Mon 21 May 2012 21:19

Nok et strekk med motorseilas i lett (stort sett 2 – 5 m/s) og variabel vind, for det meste fra SW og S.

 

 

Kanskje litt pysete å bevege på seg i det hele tatt i slikt vær, men normalføret her er 10 m/s fra N og NW, som fort blir 15 – 20 m/s rundt nesene (for eksempel Cabo Finisterre, like nord for oss), og i slikt føre er det trådt å ta seg nordover. Derfor heller litt pinglete motorseiling i lett vind.

 

 

Vi hadde storseilet oppe deler av veien for å dempe rullingen, men fikk dessverre en skade i seilet – en flenge på ca 50 cm nær masteliket. Seilet var veldig slitt allerede før vi dro fra Bergen, og belastningen i dønningene, som ikke var så store, ble åpenbart for mye. Vi får inspisere nærmere i morgen. Seilte videre med bare kutteren.  

 

 

Overskyet, litt sol og litt regn. Mye fiskebruk i sjøen. Skarp utkikk og mange unnamanøvrer. Flottørene er ofte svarte og små, og det som sikkert en gang har vært flaggbøyer er ofte bare en halvmeterlang svart pinne som kun syns i 1 av 15 sekunder, akkurat idet den går over toppen på dønningen. Mange av dem ser vi ikke før de er mindre enn 100 m fra båten.

 

 

Dårlig sikt siste strekket fra runding av skjærene utenfor Bayona og inn til Vigo. Greit med AIS og radar. Fortøyd i havnen midt i sentrum 20:03.