32:44.498N 16:42.766W Quinta da Lorde Marina, Madeira

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Mon 28 Nov 2011 23:06

Det ble ankring i Baia da Abra en times tid mens Idunn og Ørjan hoppet uti og svømte til Madeira. (”Hvordan har du kommet til Madeira?”) Deretter en halvtime for motor til marinaen i Quinta da Lorde.

 

Dette er et snodig sted. Noen har bestemt seg for å bygge en by fra ingenting under en fjellnabb. Marinaen/havnen er ferdig, bygningene langs kaien er ferdige, men i hovedsak har ingen flyttet inn. En liten restaurant er åpen. Lenger oppe i skråningen bygges det ivrig, mange hundre boenheter, kirke, underjordisk parkering, etc, bak gjerder rundt anleggsområdet. Vi forstår at utbyggingen begynte i 2004 eller så, og det må stå mye kapital bak en slik satsing.

 

Det var også mye nybygging av hoteller og leiligheter på Porto Santo, og både for satsingen der og her i Quinta da Lorde har vi vanskelig for å forstå at det er tilstrekkelig etterspørsel, spesielt nå som økonomien i Portugal er så svak. Men det ser ut til at byggingen fortsetter, selv om det på Porto Santo er mange hundre usolgte nye enheter.

 

Havnen og marinaen holder meget høy standard – badene er som på et godt hotell, og det er en egen salong med WiFi for marinagjestene – og det er satt opp gratis pendelbuss til Machico, som er den nest største byen på Madeira. Vi har booket oss inn på pendelbussen i morgen kl 10:00.

 

Etter middag om bord har vi vært innom restauranten og spist dessert og spilt biljard. Det er vi i hvert fall ikke gode til!