28:51.402N013:48.899W Marina Rubicòn de Lanzarote

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Sun 1 Apr 2012 11:09

På mandag begynte Ørjan, Idunn og Tiril på et dykkerkurs. Den første dagen hadde vi først teori, så pause og et lite testdykk med et par øvelser i et svømmebasseng på et hotell. Når vi kom tilbake etter dykket i svømmebassenget, kom Kaja (fra X-50) og ble med i kurset. Dag 2 gikk vi tilbake til svømmebassenget og gjorde enda et test dykk med andre øvelser. Etter en lunsj pause skulle vi ut i havet og dykke. Dag 3 hadde vi først teori og Idunn og Ørjan hadde ettermiddagen av. Mens Tiril skulle prøve seg på et dykk 4-5 meter ned og Kaja hadde lært alt litt fortere enn oss, så hun fortsatte på sitt eget kurs. Tiril greide å gå ned kanskje 4 meter, men så kom hun ikke lenger. Hun greide ikke å blåse ut gjennom ørene. Så på dag 4 fortsatte bare Idunn og Ørjan og Kaja fikk sertifikatet. Hva Idunn og Ørjan gjorde på dag 4 og 5 kan ikke jeg si helt. Men jeg vet at de dykket de to siste dagene. Idunn er 10 år og får bare lov til å gå ned til 12 meter. De har sett mange fisker og mange brennmaneter og Idunn har brent seg på en. På dag 5 fikk Idunn, Ørjan og Tiril hvert sitt sertifikat. Idunn og Ørjan fikk et sertifikat og Tiril fikk et for det hun hadde gjort.

 

I morgen skal vi bort i X-50en og spise middag. Og en dag skal vi ta oss en buggy tur. Det gleder vi oss til! På tirsdag skal vi leie en bil til torsdag for å se Lanzarote. Og etter det vet, ikke jeg mer.

 

Fra Tiril=)