57:29.135N 4:14.963W 15:07:11 Muir Lock / Caledonia Canal / Inverness

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Fri 15 Jul 2011 14:45

Det var mye trafikk i natt i fjorden (Moray Firth) på vei inn til Inverness. De fleste båtene har AIS, men noen, både med og uten AIS, gjør snodige manøvre – antakelig under fiske. De var neppe på fjorden i natt bare for moro slik vi er.

Siste døgnet har vi siktet på å treffe første slusen i Caledonia kanalen akkurat på flo, og vi traff med få minutters margin. Slusevakten var en kjempehyggelig kar som var minst like flink til å guide som til å sluse båter. Han foreslo at han skulle ringe og reservere havneplass for oss og forklarte grundig hvordan vi skulle finne plassen. Mon tro om han har provisjon på havneleien?

Fortøyd 15:45.

Nå (fredag kveld) har vært en spasertur i Inverness, spist (i motsetning til ”skaffet”), sett noen ”tall ships” som har gått motsatt vei gjennom kanalen, og testet lokale drikkevarer (Irn-bru), som alene er en god grunn til å seile til Skottland.

Vi er fortsatt ikke helt operative på IKT-fronten, slik at vi ennå ikke får til å oppdatere bloggen via satellitt-telefonen. Derfor oppdaterer vi nå når vi er i havn. Kanskje får vi det til etter hvert.

Etter hvert kommer det kanskje også noen bilder.