32:44.4882N 016:42.7649W Quinta do lorde, Madeira

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Sun 22 Apr 2012 21:35

Avgang fra Agadir onsdag 18/4 11:20. Målet er Madeira 388 nm av gårde mot NW, med antatt ankomst lørdag.

 

Rolig seilas ut fra Agadir, men vinden rett imot inntil vi kom godt klar av land. Da gikk vinden på N og opp i 18 m/s, med krappe bølger og mye sjø over dekk, i akselerasjonssonen utenfor Cabo Ghir. Mot torsdags morgen var vi gjennom sonen, og deretter var det varierende vind fra N-NE 4 – 12 m/s frem til lørdag morgen da vi ankom Quinta do lorde etter 411 mn utseilt i S-kurs, først lavt ut fra Agadir, så kurs godt over Madeira da vinden gikk mer NE som sikring i fall vinden gikk N og NW igjen, så W og litt SW helt på slutten.

 

Vi forlot Agadir sammen med Dievago, en tysk katamaran som mente at vår båt så veldig langsom ut. Det var derfor ekstra kjekt å kunne hilse dem velkommen til Madeira ca 6 timer etter at vi var kommet frem.

 

Fin seilas, selv om det ble mye bevegelse og sprut første døgnet.

 

Det var fint å komme tilbake til Madeira, som er mye frodigere enn Kanariøyene, og som viser seg fra sitt beste nå når det er vår. I dag har vi vært i Funchal og sett på blomsterfesten der. Blomsterfesten er en slags light-versjon av karnevalene på Kanariøyene, og med fokus på blomster.

 

Når vi etter hvert får overført bilder fra kameraene, kommer vi sikkert tilbake med mer fra seilasen og fra blomsterfesten. Nå er det imidlertid tid for litt sosial aktivitet sammen med seilerne fra Dievago, før det igjen blir hverdag med arbeid og skole fra i morgen.