Förberedelser för Atlanten

Felicia
Bo Westman
Mon 22 Nov 2010 18:49
27:49.05N 15:45.94W
 
Vi har nu legat i Puerto Mogan i lite mer än en vecka. Våra nya skeppsgossar, Martin och Richard har nu mönstrat på och gör sig redo för Atlanten överfarten. Vi har som bekant haft problem med autopiloten och som Bosse sa fick vi klartecken av reparatören att den nu skulle vara OK. När vi skulle kalibrera den för båten gick allt bra och vi satt glada och planerade avresan. Men med vår vanliga otur gav autopiloten efter kalibreringen ett felmeddelande om att det var pumpen till rodret som det var fel på och inte datorn. Som tur var hade vi en reserv på båten som nu Charlie och Bosse har slavat med sen 08.00 imorse och nu ska allt fungera.
 
Marie var på besök under veckan men nu har lämnat oss för kalla Svedala. Här är det bättre väder än någonsin med konstanta vinylskivor under armarna. Vi har även under veckan vi legat här passat på och dykt. Jag och Charlie var först nere vid en vrak på 18 meters djup. Det var otroligt häftigt och jag har aldrig sett så mycket fisk på ett och samma ställe. Vid ett tillfälle kunde man inte se botten då det var fullt med fisk som bildade sin egen botten. Vi såg även stora barracudor och någon enstaka tonfisk. Vi passade även på att dyka vid ett annat tillfälle med en dykshop som ligger alldeles i närheten. Det dyket var också fantastiskt med muränor bläckfisk och andra coola fiskar men det första var mycket bättre!
 
Dykkompressorn och en dykklocka ligger och väntar på oss på Teneriffa. Vi hoppas på att plocka upp kompressorn och klockan imorgon eller övermorgon då autopiloten nu fungerar. Det ska bli skönt att få segla lite igen efter att ha legat i hamn såpass längre.
 
Fredrik