Santa Maria de Leuca

Pippi
Eva Furhoff
Fri 8 Jul 2011 17:45
39:47.78N, 18:21.21E
 
Hej,
 
I dag kom vi till Italien. Vi lämnade Korfu på kvällen vid 22-tiden i går kväll och kom fram hit, till Santa Maria de Leuca vid 15-tiden i dag. Santa Maria de Leuca ligger längst ner på den italienska klacken. Vi hade en jättelugn överfart, inte mycket vind, så vi körde motor hela vägen och stöttade med seglet när vi kunde.
 
På natten såg man hur många stjärnor som helst, soluppgången över det albanska var fastlandet magisk, och på morgonen såg vi en delfin intill båten igen.
 
Vi delade upp oss i vakter när vi seglade och man fick som mest sova sex timmar (Tuva undantagen, hon fick göra som hon ville). I dag tror jag att vi alla är lite mosiga. Nu väntar vi på att restaurangerna ska öppna så att vi kan få njuta av en rejäl, italiensk måltid. Vi har redan provsmakat glassen och kaffet och det lovade gott.
 
Just nu känns det som om alla allvarliga fel är fixade, och Lennart har även fått en Yanmar-meck att lyssna på motorn. Mecken tyckte att det lät hur bra som helst, så nu kan vi kanske släppa lite av den oron. På Korfu bytte vi även pump till toan, nu funkar den jättebra. Skönt det med, särskilt när man seglar lite längre sträckor. 
Personligen skulle jag gärna vilja att det blåste lite mer, så att vi skulle kunna segla mer. Men samtidigt är ju de här mycket svaga vindarna trygga att färdas i, och vi kommer framåt, vilket är det viktigaste just nu. Om det inte blir mer strul nu borde vi ha en chans att hinna till Marseille i tid!
 
Massor av kramar!
Eva