Uppskjuten sjösättning

Pippi
Eva Furhoff
Wed 29 Jun 2011 17:38
Hej,
 
Ville bara skriva några rader och berätta att vi fortfarande ligger på land på marinan i Preveza.
 
Ständigt dyker nya problem upp. I morse skulle vi sjösätta båten, vilket vi också gjorde. Men när den kom i vattnet såg vi att det läckte in vatten på ett ställe. Snabbt upp med båten igen. Det läckte vid en logg (liten propeller som används för att mäta farten man gör genom vattnet). Eftersom denna ändå inte funkar bestämde vi oss snabbt att be dem på marinan att ta bort loggen och plasta igen hålet. Då finns det ingen risk för nya läckor där. Detta arbete är nu nästan klart och om det bara vore för detta så skulle vi kunna sjösätta i morgon bitti.
 
Men just som mekanikern börjat med plastjobbet upptäckte Lennart att det läckte från dieseltanken. Tanken som mekanikern just rengjort och som vi var så glada över! Men tydligen hade han även råkat göra ett pyttehål i den .... Nu ligger den på verkstaden för att kontrolleras noga och tätas.
 
Så vi får se när vi får båten i vattnet. Jag är extremt rastlös, ser hur mina surt förvärvade pengar rinner ner i marinans ficka och hur vår resplan spricker. Samtidigt är mitt förtroende för båten bottenlågt och jag vet inte om jag vågar sjösätta den någonsin igen - ännu mindre segla någonstans i den. :-( I stället funderar jag på hur jag bäst ska gå tillväga för att sälja eländet. Kanske man kunde använda de här sex veckorna till det och sedan luffa upp pengarna?
 
För att skingra tankarna och fly ångesten på marinan åkte jag till Lefkas med Robban och Tuva. Där hittade vi en jättelång, fin strand som gick rakt ut i havet. Vattnet var alldeles klart och turkost och ganska kallt. Efter bara några minuters bad skingrades de dystra tankarna och jag insåg att det bara handlar om att ha lite mera tålamod. Och för första gången kändes vistelsen här lite som semester också, och det var skönt.
 
Nu hoppas jag bara att detta verkligen är de sista problemen och att semestern snart kan börja på riktigt ...
 
Nu kommer Robban och säger att jag ska gå och äta så jag måste sluta. Några snabba sista ord om de andra bara: Lennart är också deppig över detta, förstås. Robban Tuva och Hampus slappar, badar och läser och verkar ha det ganska bra. Hampus har börjat läsa Jens Lapidus nya bok efter att ha sträckläst LLosa. Tuva är förundrad över allt nytt i Grekland och Robban är go och snäll, som alltid.
 
Ha det bäst!
Eva