På väg mot Messina

Pippi
Eva Furhoff
Mon 11 Jul 2011 07:57
Hej,
 
Nu ska vi snart lämna Crotone för att påbörja vår hittills längsta segling denna sommar. Vi planerar att lämna Crotone vid 11-tiden lokal tid och om vi håller en snittfart på ca 5 knop bör vi vara framme i Reggio Calabria någon gång under morgondagen. Resan är på ca 125 sjömil.
 
Robban och Tuva har lämnat båten nu, de tar flyget hem till Sverige senare idag (tror jag). Jag, Lennart och Hampus är kvar ombord och har enats om ett vaktschema. Det ser ut att bli lungt väder och mestadels svaga vindar, även om vi får vinden emot oss bitvis. Just nu tankar vi diesel och vatten. Vi ska gå upp en sväng till mataffären och kompletteringshandla läsk och youghurt, två saker som går åt snabbt om bord. Vi ska också laga en jätteportion pasta, så vi slipper laga så mycket mat under seglingen. Sedan är det dags att kasta loss.
 
När vi kommer i land igen ska vi, som vanligt, försöka uppdatera bloggen så snart vi kan.
 
Ha det bra!
Eva