Crotone

Pippi
Eva Furhoff
Sun 10 Jul 2011 08:31

39:04.76N 17:08.27E

 

Det var nästan lättare gjort än sagt att hitta internet. Bara att koppla in vår Bad Boy och sedan börja surfa.

Överfarten tog 15 h 5 m och vi kom fram 08.35. Ett par tre timmar kunde vi hissa genuan och få hjälp av den. Men mest svaga vindar och dessutom rakt emot.

Ett lite märkligt väderfenomen inträffade ungefär mitt i hålfoten. Under ca en timmas tid var sjön märkbart grövre, trots att vinden snarare mojnade än ökade. Båten stampade i vågorna som kom rakt för ifrån och farten minskade givetvis. En dryg knop långsammare. Kanske berodde det på att havet var som djupast där: över 2 kilometer djupt. Eller så fick vi en motström…

Straxt efter att vi passerat halvvägs, 35,5 Nm så gick månen ner. Vi hade då haft den liggande ganska rakt förut, som en vägvisare som lyste oss vår väg.

När månen försvunnit kunde man mycket avlägset se ljuset från några städer. Jag blev förvånad över att se städernas ljus så långt ut till havs.

Det har varit märkbart varmare de senaste dagarna, runt 30-31 i stället för 25-27 som vi hade den första dryga veckan när vi fixade som mest med båten. Jag är riktigt glad över att vi inte hade denna värme då, minsta lilla ansträngning och man dryper av svett.

Klockan är nu lite över 10 här i Crotone, Eva och Hampus sover efter sena nattvakter.  Tuva började läsa första boken om Harry Potter i går, nu sitter hon och läser de sista kapitlen. Robban packar eftersom de ska lämna båten idag. De har bokat hotell här i Crotone, sover en natt, för att i morgon ta flyget hem från Lamezia.

Nu börjar strömmen ta slut i datorn, så det är bäst jag slutar här.

Kramar

/Lennart