Gibraltar po Cartagena 01-08-2006 to 08-08-2006 konecne cesky

Lady Drake
Peter Drake
Sun 13 Aug 2006 21:22

Prvniho sprna jsme konecne unikli z Gibraltaru a pokracovali podel pobrezi Spaneska do Stredozemniho more smer na zapad.

 

Goodbye Gibraltar:

 

Nase prvni cesta byla do Puerta de Benalmadena kde jsme stravili jednu “nepohodlnou” noc na waiting molu z duvodu silnejsich vlnek prichazejicich z more. Odpluli jsme nasledujici den smerem dal do Stredomori.

 

Puerto de Benalmadena:

 

Tohle byla jedna vyletni lod plujici z Puerta de Benalmadena. Myslim, ze na palube meli restauraci.

 

 

2. srpna jsme smerovali do Puerta del Este, nejdriv jsme zkouseli spustit kotvu v klidne zatoce, ale nakonec jsme se rozhodli presunout do maleho pristavu, ktery byl hned za zatokou, protoze tam bylo trochu moc hluboky na kotveni. Bohuzel nemame zadne fotecky, ale bylo to nadherne klidne misto, kde jsme relaxovali a kde nebyl zadny spech.

 

Puerto del Este vpravo, kotviste je uprostred mezi skalami:

 

Nasledujici 3 dny jsme kotvili.

3. srpna jsme dorazili do Adry, coz je rybarsky pristav. Celou noc jsme nespala, pac se kolem pristavu poradala street party (myslim, ze je to kazdy patek a pak cely vikend), takze hudba vyrvavala do 5 do rana a kdyby nebylo te party, tak bych stejnak nemohla spat, pac jsem za 2 hodiny napocitala 17 komarich stipancu – jestli zna nekdo nejaky repelent, sem s nim. Mne nic nezabralo. Rano jsme odplouvali v 6:30 a ten den jsme stihli uplout 110 mil do mista s nazvem Aquilas, bylo tam uzasne kotviste a tak jsme zustali na 2 noci. V prubehu dne se kotviste zmenilo v preplnene misto motorovych clunu, ale nastesti odpluli vecer a zustalo jen par jacht na noc. V prubehu dne jsme neodolali a I pres muj strach jsme snorchlovali kolem lodi. Voda byla opravdu pruhledna a cista, ale nebylo moc rybicek, zdalo se, ze pouze jeden typ. Pete se potopil do 4 metru ke kotve. Dalsi vecer jsme vzali nas maly nafukovaci clunek (no maly - 3 metry), abychom si taky mohli prohlednout mesto a zajit nekam na jidlo. Vypluli jsme k plazi, ale bali jsme se ho tam jen tak nechat (po vypraveni od znamych, kterym v Gibraltaru ukradli motor a kdyby asi neprisli v cas, tak I ten clun), tak se Pete musel brouzdat k bojce, aby jej tam mohl uvazat, ktera slouzila k ukotveni mansich lodicek ke plazi.

 

 

Vychazejici slunce na ceste do Aguilas

 

 

Kotviste v Aguilas

 

 

Vetrny mlyn na vrcholu hradu v Aguilas

 

7. srpna jsme zamavali Aguilas a byli na ceste do Cartageny. Je to namorni (armada) mesto a ackoliv stani v pristavu bylo opravdu levne (19 euro za noc), byl pristav dobre zorganizovany a vetsinou byl vzdy nekdo na molu, kdo pomahal s pristanim. Bylo tam taky spousta baru a restauraci. Vyzkouseli jsme jednu, kde bylo I vystoupeni brisni tanecnice, coz byla parada a pak hura zpatky na lod a priziti bezesne noci, pac byl pekny randal.

 

 

 

Nejake obrazky z Cartageny

 

 

 

 

 

 

 

To je ta tanecnice :o)

 

 

A Pete mel z toho predstaveni takovou radost, ze pak skakal radosti po strome :o)