logo LEA
Date: 10 May 2016 00:26:38
Title: N 34.50.47 W 48.05.77

Mot Asorene 10.døgn

Mandag   9.5.2016  kl 1200 UTC -3

Posisjon: N 34.50.47  W 48.05.77

COG:  86 grader

SOG : 6,5 knop

Vind:   6-9 ms, S

Utseilt distanse siste døgn: 167

Utseilt distanse totalt fra BVI:  1363

Distanse igjen til Horta: 961

Vær: sol, 24 grader. Sjø: rolig, lette dønninger fra nordøst

 

I dag har vært en skikkelig kosedag. Kjempeflott seiling i 7-9 ms i natt og 6 ms i formiddag før vinden dreide sørvest og datt ned på 4 ms. Vi seilte frem til halv tre, satte fokken på bom, men til slutt var det bare å rulle inn og starte motor. Vi har rikelig med diesel siden vi var så gniten i begynnelsen. Vinden skal ta seg opp igjen i morgen.

Det er helt greit, vi har bare kost oss. Satt lenge på dekk og hilst på en flokk delfiner, vi har hatt bikinitemperatur og vi har laget vann. Reidun har laget dødsgod middag med fløtegratinerte poteter og koteletter med killersaus. Det lakker mot kveld i skrivende stund, solnedgangen farger skyene i fantastiske farger og månen er så vidt  kommet opp.

Det er rikelig med portugisiske kripsskip rundt båten, så badingen står vi over.

Vi har vært 10 dager på sjøen og alle er fremdeles venner! Det fungerer fint. Stort sett er det alltid noen som sover før eller etter vakt.  Men etter at oldisene gruste ungdommen i quiz i går, så tok det en stund før de var glad i oss igjen.

Mens jeg sov meg igjennom soloppgangen i morges, så Reidun en seilbåt i horisonten. Vi nærmet oss dem i dag. Men de er fremdeles et godt stykke fra oss.  Jeg prøvde  å kalle de opp på kanal 16 og fikk for så vidt svar men så var det stille. Kanskje de ikke gidder snakke med oss? Eller kanskje de er akkurat for langt unna til å få kontakt.

Båten er stappfull av mat og vann, vi har fremdeles godterier og brus, alle vasker seg og pusser tenner. Vi skal nok klare å holde  stemning oppe den siste uken inn mot Horta.

 

 


Diary Entries